En briljant idé
Jag är en entreprenör med många idéer.
När Sunne kommun bestämde att några kök i kommunen skulle läggas ner fick jag en, i mitt tycke, briljant idé.
På Kålsgården i Västra Ämtervik lagades fram till sommaren 2009 drygt 250 portioner, till äldre och barn här i byn och i Rottneros. Om en privat aktör tog över driften fick hyresbolaget in hyra och verksamheten kunde fortsätta i någon form.
Jag själv var intresserad vid den tidpunkten och räknade fram en kalkyl som täckte behovet för Västra Ämterviks verksamheter; förskola, skola och äldreomsorg. Maten skulle vara lagad från grunden och i stor utsträckning bestå av ekologiska och närodlade produkter. Kostnaden skulle bli densamma som tidigare.
Men idén föll inte i god jord, vet egentligen inte varför. Ingen ville titta på mina kalkyler eller lyssna på hur jag tänkt konceptet. Så idén rann ut i sanden, lite snopet kändes det.
Jag hade kunnat kämpa och lagt ner tid, för där fanns också ett eget intresse. I alla verksamhetsformer, skola och äldreomsorg, finns mina familjemedlemmar. Hade gärna gjort mig till lite extra för dem.
Men en entreprenör står aldrig still och en egen företagare skall försörja sig. Andra idéer dök upp, så jag gick vidare istället.
Varför jag valde att nämna det här som ett inlägg är att jag till slut fick användning för mina kalkyler. Inte i den här verksamheten, men på att annat ställe.
Imorgon tänkte jag berätta hur det gick när vi omsatte en kalkyl och idé till praktik och verklighet. Följ med på det och lyssna på min uppmaning!
Imorgon alltså…
När Sunne kommun bestämde att några kök i kommunen skulle läggas ner fick jag en, i mitt tycke, briljant idé.
På Kålsgården i Västra Ämtervik lagades fram till sommaren 2009 drygt 250 portioner, till äldre och barn här i byn och i Rottneros. Om en privat aktör tog över driften fick hyresbolaget in hyra och verksamheten kunde fortsätta i någon form.
Jag själv var intresserad vid den tidpunkten och räknade fram en kalkyl som täckte behovet för Västra Ämterviks verksamheter; förskola, skola och äldreomsorg. Maten skulle vara lagad från grunden och i stor utsträckning bestå av ekologiska och närodlade produkter. Kostnaden skulle bli densamma som tidigare.
Men idén föll inte i god jord, vet egentligen inte varför. Ingen ville titta på mina kalkyler eller lyssna på hur jag tänkt konceptet. Så idén rann ut i sanden, lite snopet kändes det.
Jag hade kunnat kämpa och lagt ner tid, för där fanns också ett eget intresse. I alla verksamhetsformer, skola och äldreomsorg, finns mina familjemedlemmar. Hade gärna gjort mig till lite extra för dem.
Men en entreprenör står aldrig still och en egen företagare skall försörja sig. Andra idéer dök upp, så jag gick vidare istället.
Varför jag valde att nämna det här som ett inlägg är att jag till slut fick användning för mina kalkyler. Inte i den här verksamheten, men på att annat ställe.
Imorgon tänkte jag berätta hur det gick när vi omsatte en kalkyl och idé till praktik och verklighet. Följ med på det och lyssna på min uppmaning!
Imorgon alltså…
Kommentarer
Hoppas du har det bra på det andra stället.De njuter säkert av din matlagningskonst...
ANNIKA