Ung Kultur Möts - en underbar plats

UKM, eller Ung Kultur Möts som det står för, är en mötesplats för unga mellan 13-20 år som vill synas och vidareutveckla sin talang, eller bara ha enormt kul!!!

Hösten 2009 så fick jag följa med på mitt alldeles första UKM-äventyr. Det var UKM´s alldeles egna turné som åkte runt i Värmland under 4 dagar. Denna turné återkommer varje ”UKM-år”.













UKM fungerar så här:
Först så har din hemkommun, till exempel Sunne, en lokal festival. Där är det ett antal engagerade ungdomar som arrangerar på valfri lokal i komunen. Där finns en jurygrupp som ser ut x antal bidrag som får åka till en länsfestival.

Länsfestivalen arrangeras i varje län. Här får ungdomar knyta kontakter och visa sina talanger. Länsfestivalen pågår under en helg och även här kan man gå vidare till antingen en riksfestival, turné i respektive län, eller till Norge på en riksfestival.

När turné, riks- i Sverige och i Norge, har ägt rum så är UKM-året slut. I UKM finns ingen vinnare utan är endast till för att synas och ha kul.

Kan nämnas att gruppen Top Cats från Torsby (i melodifestivalen) har varit med i UKM .

UKM är en underbar plats att vara med på om man vill komma vidare med sin talang. 2012 har varit mitt fjärde UKM-år och alla år har varit helt sjukt underbara !!!

/Hampus Hedström





Kommentarer

Populära inlägg