Klimatkompensera

Vi som bor på landet behöver våra bilar för att ta oss fram. Har man inte råd att skaffa sig en El-bil så kan man istället klimatkompensera.

Det finns många sätt att göra, googla klimatkompensering då dyker flera alternativ upp. Till exempel: trädplantering i Afrika, Solenergibygge i Indien, Biomassa och ren energibyggen i u-länder, eller varför inte köpa Utsläppsrätter och skrota.
(Det sistnämnda har visat sig inte vara speciellt effektivt eftersom EU har gett ut för många utsläppsrätter)

Får vi ha kvar det vackra i världen? Foto Elsa Sundkvist

Tycker du att det känns för osäkert att lägga pengarna på sådant man inte riktigt har koll på, sådant man inte vet om det hamnar på rätt ställe, så finns det även mer konkreta sätt. Min favorit är Biokol!

Köp Biokol och gräv ner själv i din trädgård! För den som har odlingsintresse blir det en dubbel vinst, dels binder du 3 kg CO2 per kilo Biokol du gräver ner, dessutom växer det så det knakar av jordförbättringen. Du har även full koll på att klimatkompenseringen blir utförd.

Har du hus är det bästa sättet att klimatkompensera att slänga upp solceller på taket. Du spar in 0.7 kg CO2 för varje kWh (kilowattimme) du producerar. Dessutom får du egen el!
För den som inte har möjlighet att sätta upp egna solceller kan man köpa andelar i en sol- eller vindkrafts-park. Även då får man egen grön el att göra ända på.

Just solceller är något som borde sitta på alla tak, prata med din hyresvärd, bostadsrättsförening och kommun om att sätta upp solceller, ju fler som pratar om det ju större chans att det blir av.

Det var allt för nu! / Tant Grön

Kommentarer

Populära inlägg