Finnfallet

Är det något jag saknar i Guatemala så är det skidåkning och då helst utförsåkning. På vinterbesöken till Sunne försöker jag så ofta som möjligt åka skidor i Finnfallet (har fortfarande svårt att säga Sunne Ski Center och nedfarternas ¨nya¨ namn kommer jag aldrig ihåg).

Möjlighet att packa in skidutrustningen i bilen och en halvtimma senare kunna stå på toppen av backen och se ut över landskapet är fantastisk känsla. Backarna kanske inte är de längsta, men lutningen är helt ok och de är alltid bra preparerade. Liftsystemet är bra och tillgängligheten oslagbar.

Jag kan förstå att om man ska åka på en veckas skidsemester, så är nog Finnfallet inte alltid förstahandsvalet. Men bor man kring mellersta Fryksdalen, så bör Finnfallet stå högt upp på listan över vintersportanläggningar (tydligen även sommar). Så handen på hjärtat alla Fryksdalingar, när besökte ni Finnfallet sist? Skyll inte på att ni inte har utrustning, för det går det alldeles utmärkt att hyra på plats.

På med vinterkläderna, sätt er i bilen och jag lovar er att om en dryg halvtimma så har ni en väl preparerad backe under era skidor och en fantastisk utsikt. Njut!

Hasta mañana

/Olov

Kommentarer

Anonym sa…
Ski Sunne heter de - det har alltså ändrat sig ytterligare ett snäpp - häpp

Populära inlägg