Jaipur

När vi kommer fram blir vi förvånade över att det är så kallt, vi tror att det är sommar i hela Indien inte bara i söder, vi får införskaffa varmare kläder. Jaipur är en fantastiskt spännande stad i norra Indien! En plats vi blir mer och mer förtjusta i för varje dag vi är där. Vi är där 1 vecka.
Jaipur är huvudstaden i Rajastan och har 3 miljoner invånare. Staden ligger mellan berg och i staden finns ett tempel mitt i en sjö som är en stor turistattraktion. Det är en stad med puls  och har man idéer som man vill förverkliga så är det staden med stort S. Alla vill hjälpa till och förstås  tjäna på det,  så det kan bli dyrt i slutändan när många är inblandade. 
Det är positiva energier, man blir glad och inspirerad för här älskar man buisness! I och med möjligheten att tjäna pengar på turisterna så skenar lätt förståndet i väg. I vårt fall som söker någon som kan hantverket att borra i våra stenar går i genom många faser. Den första blir så girig att  innan vi hinner förklara exakt vart  i stenarna det ska borras hinner han och hans medarbetare borra sönder cirka 200 stenar.Med nästa kontakt  skenar priserna iväg för alla mellanhänder som ska ta del av kakan. Lyckligtvis, och i bland kan man tala om" att något är meningen", träffar vi en man med båda fötterna på jorden och vi får en kontakt  med ett bra pris utan mellanhänder.  Och vi vet att det är vår "drillmaster" som får alla pengarna för jobbet.

Kommentarer

Populära inlägg