Mamallapuram

Vi reser först till Chennai på Östkusten. Det är en stor stad med många miljoner människor. Vi reser genast vidare därifrån med lokalbussen till en plats som heter Mamallapuram, ett litet samhälle som ligger invid Bengaliska bukten. Vi har fått tips om att på den platsen finns det många hantverkare som är skickliga i sten, där kan vi säkert hitta någon som kan borra hål i våra strandstenar. 
Nu visar det sig väldigt snabbt att de är skickliga på  mjukare sten, sandsten, vilka de gör skulpturer i. Hur som helst är det en idyllisk plats med sopade gator för medelkassturister från framförallt England, Italien och Frankrike. Det är dyrt att bo och äta  och leva där så vi stannar väldigt kort, 3 dagar, det är lagom.

Det bestående minnet av den platsen är ett besök vi gör på ett barnhem.  Dag spelar och demonstrerar  lergök och barnen får lära sig att spela på instrumentet och blir förtjusta! Dag sjunger även opera, O sole mio.. så taket håller på att lyfta.  Barnen har också uppträdande då de sjunger  och dansar. En minnesvärd kväll!

Kommentarer

Populära inlägg