Siolim

Vi bor först i Siolim, en liten stad som ligger "mitt i Goa" ca 8 kilometer från havet.  En mysig plats med mycket människor och mycket trafik. För att bo där och lättare kunna uppskatta platsen med dess läge (nära till olika badstränder samt närhet till storstaden Mapsa)  behöver man hyra en vespa eller motorcykel.
Det är vänstertrafik och mycket trafik, det känns för riskfyllt att genast "slänga sig in i den trafiken och köra". Därför åker vi taxi när vi ska  till stranden, men det blir ganska "dyrt ", med vår begränsade budget på 200 kronor per dag får vi leva snålt i 3 dagar. Det fungerar inget vidare...
Ett promenerande med barnvagn mellan bakerystreet (där bageriet ligger, med goda bullar) och melonmannen, däremellan ligger en gata där prostitution äger rum... Vi börjar tröttna, vi vill flytta närmare havet.
Nu har vi bott i vår lägenhet i 2 veckor,  vi har lovat hyresvärden 2 månader. Vi hittar ett boende vid havet och flyttar ut från ena dagen till den andra, vilket inte gör hyresvärden glad. Men det går ingen större nöd på honom för han äger ett välbesökt lyxhotell i närheten.

Kommentarer

Populära inlägg