Hej på er igen!
Just nu blåste den Franska domaren av för halvtid i matchen mellan Sverige och Finland i EM-kvalet i fotboll. En match som Sverige leder med 3-0. Då passar jag på att fortsätta att delge er lite ur min blogg.

Idag har jag varit på mitt jobb som brevbärare. Ett jobb som har förvandlas från att vara ett sex till tre jobb till att vara ett arbete som har olika inställelse tider och olika sluttider i stort sett varje dag. Allt utifrån beräkningar som gjorts utifrån antal brev som kommer varje dag.
Idag jobbade jag mellan 07.00 och 16.30 och delade ut post till 450 hushåll och körde 17 mil i 5 timmar. Ett arbete som gått från lagarbete till att vara mer individanpassat. Man varierar att köra ute på landet och i samhället. Nog om Posten.

När jag kom hem åkte jag direkt till Kolsvik och träffade kassören i IFK Sunne och vi provade ett lottningsprogram som vi tänkt köpa in till Sunne Vattenland Cups matcher. Ett program som kommer att göra det lättare att köra cupen i framtiden.

När jag kom hem ringde jag min kompis och viktigaste personen som jag delar ansvaret för Vattenland Cupen med Peter Ellström för att stämma av dagsläget av cupen. Ett måste för att vi inte ska missa något i förberedelserna.

Vi har till idags datum 75 lag anmälda. vilket innebär cirka 3- 4000 personer till Sunne. Ett evenemang som är inne på sitt 5:e år och har gått från 12 lag första året till att vara en ganska stor cup idag. Fast för att klara av ett sådant här stort evenemang är det ungefär 250 stycken IFK föräldrar som ställer upp och gör ett fantastisk jobb som gjort att ryktet om cupen att vara mycket bra har spridit sig.

Samarbetet med kommunen och Vattenlandet och övriga har ju också gjort sitt att lagen vill komma tillbaka och det har gjort ringar på vattnet.

I år kommer vi att ha en ny ceremoni att visa upp. Vi kommer nämligen att kröna en cup Ambassadör för Sunne Vattenland. Inte vilken som helst utan U-21 landslagets förbundskapten Tommy Söderberg.

Jag hoppas att alla ni som läser detta kommer och tittar på turneringen den 1-3/7. Vi behöver även mer folk som kan hjälpa till med olika aktiviteter under cupen. Då är det bara att höra av sig till IFKs kansli 0565 - 71 13 75.

Det man undrar som cupgeneral är vad ett sådant här evenemang har för mervärde i kommunen. Vad man vet är att i stort sett allt boende som finns i Sunne är slut och att handel och kulturen har många besökare. Är det något som vi i Sunne är bra på så är det att få hit olika stora evenemang och jag tror att alla som kommit hit i något av dessa evenemang som vi haft kommer tillbaks senare vid något tillfälle.

Nej nu måste jag sluta för idag. Sverige leder med 4-0 och jag måste ladda för morgondagens göromål i mitt EU projekt.

Jan-Olof Edgren

Kommentarer

Populära inlägg