Hej Solen!

Det var visst mödan värt att önska efter solen – för idag tittade den fram! +20 grader stod termometern på vid 10 tiden i morse, ljuvligt! Jag satte mig i solsidan av huset och bara njöt.

Till veckan börjar jag min tredje vecka på praktiken och jag känner att jag lär mig nya saker varje dag och alla är så trevliga mot mig! Under fredagen var jag med på möte om ett kreativitetsprojekt som kommunen har tillsammans med en forskare och tre utvalda personalgrupper, ett jättespännande projekt! Visste ni att 40-60% av de beslut som vi tar är av ren vana? Helt otroligt, hur ska vi då kunna komma på nya idéer? Regissören och operasångaren CharlottaHuldt-Ramberg var med och berättade om hur hon jobbar inför nya uppsättningar. Enligt henne gäller det att nollställa sig för att komma på nya idéer, man ska försöka att se på gamla saker med nya ögon. Vilket inte alltid är så lätt, men det gäller att försöka.  
Krokusarna har tittat upp i rabatten.
Idag har jag skickat in min ansökan till kurser på Karlstads Universitet. Projektledning 15hp och socialpsykologi 30hp fick det bli. Det gäller ju att ha en plan B i dessa söka jobb tider och med de fina möjligheter till pendling som vi har i Sunne så funkar det bra att läsa på heltid nere i Karlstad. Under de tre år som jag åkt tåg har det sällan varit krångel, med undantaget när det var ombyggnad av rälsen mellan Sunne och Lysvik. Men trots att tåget inte gick som det skulle så hade de fixat med minibussar så hem kom, vi alla gånger. Så mitt tips till er som funderar på att börja läsa, men inte vill flytta eller som vill spara pengar– testa att åka tåg, det är mycket lättare än vad de flesta kanske tror. Bussen upp till universitetet går var 10 minut så det är oftast inte lång väntan i stan. Det är värt att testa, jag lovar!
En bukett blåsippor fick följa med hem efter promenaden. Jag vet att de är fridlysta, men de får plockas i Värmlands län. 

Hoppas ni har en ljuvlig helg!
/ Emelie

Kommentarer

Populära inlägg