Påskliljor, blåsippor och vårsol

Hej, Ja nu är det snart påsk och möjlighet att åka på påskrundan. Det ska bli spännande. Att ha ett så proffsigt museum som Alma Löv i kommunen kändes bra när jag flyttade hem.


Kulturen ja, här tycker jag att Sunne fixat det riktigt bra, men det kan bli bättre för ibland är vinterkvällarna lite långa. När jag ser UKM-festivalerna blir jag så glad för det är så många som är så duktiga och jag tror att nästa generation blir bättre på att uttrycka sig på ett mer varierande sätt. På sommaren har vi Västanåteatern,  Fryksdalsdansen och kulturveckan som drar hit besökare.

Allauch, där jag bodde i södra Frankrike, gav bidrag till alla konstnärer som bosatte sig i kommunen för han hade en dröm om att det skulle likna lite St Paul de Vence och att det skulle skapas många evenemang. Om ni funderar på att åka till Frankrike någon gång, rekommenderar jag den 21 juni, musikfesten eller den 14 juli, Frankrikes national dag. Den 21 juni går alla som spelar ett instrument eller sjunger ut på gatan och det spelas, sjungs och dansas överallt. I mångkulturella städer som Paris är det en upplevelse när ca 10 miljoner festar på samma gång och man hittar alla musikstilar. I Allauch varade festen i en vecka med olika aktiviteter som traditionella åsne- och hästkorteger, eldfesten där unga pojkar ska hoppa över en eld för att bevisa att de blivit män och dans på torget hela nätterna. Allt inleds med att kommunen bjuder på en apéritif.  Hur skulle det gå i Sunne?

Men nu är det vårsol, blåsipporna blommar vid Sundsberget, Hasses Handelsträdgård är full av små, små plantor och de första uteblommorna och helgen blir full av choklad, lammkött från kommunen,  konst och lite nattsudd på Faktoriet i Torsby.
Ha en bra helg ! / Ewa

Kommentarer

Populära inlägg