Kontorsjobb på centralen

Den första varje månad ska det skickas ut statistik till diverse firmor. Nordren vill ha på hushållsavfall och matavfall som de kört in från Sunne, Torsby och Munkfors. K-M Maskinstation som har tömt våra containrar på ÅVC:n och vill ha statistik på detta. Thomas Betong har kört betongslagg till oss. Torsby Kommun vill ha statistik på Matavfall och Restavfall. 

Avläsning har även skett på vad mycket värme vi har levererat till Häggmarks Byggmodul och ska få en räkning på detta. Statistik på vad mycket ström vi har förbrukat på gasutvinningen, lägre skatt på denna el. Statistik tas även på vad mycket gas vi har tagit ut ur deponin och vad mycket vi eldat upp i gaspannan.

Sortering av färgavfall, flera lådor från miljöstationen är fulla. Hämtning av Metallskrot vid Reningsverket. LBC Wetab kommer och tömmer behållarna med plastförpackningar som ska gå till återvinning. En vajerrulle till ett containertak går sönder och måste lagas. LBC Wetab kör jord och asfalt från Rottneros. 


Två tomma plastfat levereras till Ishallen, man ska göra rent vattensystemet i ismaskinen. Dessa fat fylls med Kalciumhypoklorit, alltså en ADRtransport, som vi får hämta sedan när de är fulla, troligtvis Fredag. 

Eftermiddagen ägnas åt APT, Leif Jansson kommer upp och håller i detta. Många nya saker kommer att ske efter nyår då kommunen kommer att ha hand om insamlingen av förpackningar. Vi diskuterar även att folk har blivit sämre att sortera, mycket onödigt slängs i Brännbart som papper och plastförpackningar. Vi tycker att det behöver tas upp mer i media. Elskrot och konservburkar slängs i grovmetallen i stället för metallförpackningarna. Under APT:n så kommer det en flisbil som ska hämta RT flis (krossat träavfall) de har inte hämtat på länge trots att vi har en stor hög som ska köras bort. 

Efter APT så ska det lastas färdigt en skrotcontainer som Råums Maskin ska köra till Stena Recycling i Karlstad på Torsdag morgon tillsammans med containers med papper.

Kommentarer

Populära inlägg