tisdag 17 januari 2012

”Det är stjärnklart i natt….”

Denna sångtext vill nog alla amatörastronomer ska vara sann varje kväll. Nu är det så här att det börjar att dra ihop sig till VSP eller som det heter: Värmlands Star Party i Lysvik.

Detta är ett evenemang för alla som är intresserade av vår stjärnhimmel. Sådana här träffar anordnas även på andra platser i landet så som på Öland, i Mariestad och i Norrland bland annat.
Värmlands Star Party äger rum i Berga hembygdsgård i Lysvik den 24-26 februari 2012 och är det 22:a i sitt slag. Vi börjar fredag kl 15.00 och slutar vid middagstid på söndagen. Det brukar komma ca 80-100 deltagare och flera av dem kommer långväga ifrån för att få känna gemenskapen med andra med samma intresse;
Amatörastronomi

Bilden ovan är M45 eller Plejaderna som den också heter
Vi som gjort detta inlägg är: Ingela Henriksson och Gert Oskarsson som är två amatör-astronomer från Arvika och vi har haft detta intresse sen många år. Ingela är också medlem i SAAF:s styrelse (Sveriges Amatör Astronomiska Förening).

Den lokala förening som vi deltar i nu och ca 5 år tillbaka är Mitt Hem i Kosmos och som tidigare hette VVAF (Västra Värmlands Astronomiska Förening). Sen 3 år tillbaka så har vi även varit arrangörer i den arbetsgrupp som anordnar VSP varje år.

Vi återkommer med Värmlands Star Party.Ingela o Gert

Inga kommentarer: