Vågar du hoppa?

Fast med närmare eftertanke så tror jag ändå inte att det hade fungerat att stanna kvar för mig. För det första har jag sjukt dålig koll på frukt å grönt, för det andra så är jag den typen av människa som alltid söker en utmaning och behöver utveckling för att känna tillfredsställelse. En ganska jobbig personlighet om jag ska vara ärlig.

Men jag lever efter övertygelsen att man faktiskt kan ha ett inspirerande jobb, som är roligt att gå till och som spelar roll. Jag är inte så naiv att jag tror att jag kommer att hjula ner till min kiropraktorklinik varje måndag morgon, men jag vet att jag kommer att känna att jag har ett inspirerande och utvecklande arbete. Det är absolut inget fel med att jobba på ICA. Poängen är att man nöjer sig med olika saker här i livet.

Det ligger alltså en viss ambivalens i mina tankar om man som ung ska stanna i Sunne eller om man ska ge sig ut i vida världen och pröva sina vingar. Majoriteten av de jag möter känner sig nöjda med vad livet har att erbjuda i Sunne. Men jag har också sett mycket talang gå till spillo och drömmar som inte just blivit mer än en dröm.

Jag möter en del människor som vantrivs på sina jobb, känner att de har en outnyttjad talang och uttrycker ånger för att de inte tog chansen när den fanns. Till de människor skulle jag bara vilja säga att det är inte försent att göra något åt saken. Vare sig det gäller att flytta, börja en utbildning eller lära sig spela gitarr. Skulle de bli skit av allting så kan man ändå vara nöjd, för man vågade i alla fall pröva.

Jag vill att alla ska sitta i sin gungstol på ålderns höst och känna att man har levt och att man chansade lite. Livet handlar om att våga ge sig ut, våga hoppa utan att man vet vad som väntar. Så innan det är för sent, ta chansen och våga hoppa! Kanske redan i morgon?

/ D

Kommentarer

Populära inlägg