Här ska vara bäst att vara!

Undrar just om kommunen har slutat hoppas på 15.000 innevånare. Visst var det en kampanj om detta för några år sen? Tänkte bygga på med mer fakta och snurrade runt en stund på kommunens hemsida. Fann inget om just den kampanjen, men information från år 1875, då var invånarantalet i Sunne 26."000, större än Karlstad. Häftigt! Tänk vilken vision att försöka bli 26.000.

Vilken tur att vi snart får tillökning i form av ett antal flyktingar. Tar vi väl hand om dom och de får en god grund att starta sina nya liv här och vill stanna så kanske antalet innevånare kommer att öka och den lokala handeln kommer att blomstra. Vi får nya idéer, dofter, ett bredare och roligare samhälle. Kanske kan vi till och med få de shopping sugna tågresenärerna från Karlstad att kliva av för gott i Sunne. Här ska vara bäst att vara! För alla! 

Och då, när vi är 26.000 sunnebor så borde ett badhus byggas även i Sunne.
/Katarina

Kommentarer

Anonym sa…
Fint inlägg. Med en vision som vida överstiger det man talat om tidigare! Tänk om vi kunde bli en förebild när vi nu tar emot människor som är på flykt! De har säkert kunskaper som vi tappat bort. Skapa ett forum, där vi som bor i Sunne kan få ta del av denna kunskap,
Anonym sa…
BRA SKRIVET! Så ska en vision vara, högt ställd men inte omöjlig.

Önskar att vi i Sunne ska bli förebild i mottagandet av flyktingar, att vi här ger dem möjlighet att utnyttja sin fulla potential och kraft!

Tillsammans kan vi allt.

Populära inlägg