Välkommen till hemtjänst-poolen!

Välkommen till poolen!

Vi är en hyfsat ny grupp som jobbar inom hemtjänst, särkilt boende (säbo) och LSS. Vi sätts in där det är frånvaro och där behovet är som störst. Vi är några som jobbar inom enbart hemtjänsten, några på säbo och några för LSS. Detta gör att vi får en bred kunskap inom respektive område och ingen dag är den andra lik. Med hjälp av våra fantastiska vikarier, som också är ute och jobbar där det behövs, fyller vi personalstyrkan inom vård och omsorg.

Men vi, Karin, Madelene och Jessica, jobbar inom hemtjänsten. Det finns för närvarande 10 grupper i Sunne kommun som vi roterar mellan. Vi hjälper äldre i deras vardag, det kan vara allt från påklädning, mat, promenader, allt utifrån kundens insatser. Vi hjälper också till med delegerade uppgifter från sköterskan såsom mediciner, stödstrumpor, sår, blodtryck med mera.

Vi har ett varierat jobb och under en vecka kan vi vara i flera olika grupper. Arbetet är detsamma men det är inte människorna vi jobbar med, så därför är inget detsamma egentligen. Ibland kan vi vara i flera olika grupper på en dag. Tex en grupp morgonen och en annan under eftermiddagen. Det beror på behovet. Detta gör jobbet varierat och spännande. Men det kan också betyda att vi inte är hos samma kunder så ofta, många känner fortfarande inte igen oss och vissa har vi inte hunnit träffa än. 


Kommentarer

Populära inlägg