Gymnasieval och filminspelningar



Just nu är ca 130 elever i år 9 inne i en period av gymnasieval. Gymnasievalet är något eleverna förbereds på redan i år 7 men då innebär det att lära sig om sig själv och få information kring vad som väntar under tre år på högstadiet, med exempelvis betyg och prao. Något som jag lyfter med de ca 130 eleverna som går i årskurs 9, är vikten av balans i tillvaron. Ofta upplevs exempelvis våren som en hektisk period av nationella prov och stress kring meritvärde för att ta sig in på gymnasiet. Det är därför viktigt med vila och återhämtning för att ha energi över till annat som gör oss gott här i livet. För att inspirera elevernas val av gymnasieprogram åker vi bland annat på framtidsdagar, studiebesök, öppet hus, gör yrkestester, diskuterar fram och tillbaka samt får besök av Handelskammaren Värmland. Det sistnämnda är något som är återkommande i varje årskurs där eleverna får kunskap om arbetsmarknaden. Här nedan kan ni se när de och SVT besökte oss och intervjuade elever i år 8, superkul att de ville göra reportage om just vår skola!


Jag blev inbjuden till Handelskammaren för att berätta för företagschefer i Värmland hur jag arbetar med studievägledning på högstadiet, det var nervöst med superkul förstås!

Fyra av våra elever i år 9 är involverade i Sunnes nya film som ska handla om studiemotiverade ungdomar. Filmteamet har följt dessa elever på skolan och filmen kommer visas inom kort på bland annat sociala medier. Ni kommer då få möta dessa ungdomars tankar och funderingar inför framtiden. Jag är väldigt stolt över dem. Håll utkik!




Kommentarer

Populära inlägg