Ett telefonsamtal kommer in

Det ringer en dam som sedan länge har bevittnat grymheter mot hundar. Hon är helt förtvivlad och lider med hundarna som far illa. Hundarna har tydligen gjort det länge..  
Vad kan man göra som medmänniska?

Man vågar oftast inte ingripa själv, kanske på grund av missbruk eller hotfulla personer, men hur länge orkar man se lidandet? Oftast ringer man först Djurskyddet i Sunne för att ha någon att prata med. Vi kan inte mer än hänvisa till Länsstyrelsen och Polisen, men man orkar ju inte släppa tankarna som ständigt finns i huvudet. 
Får hundarna hjälp eller... 
Att sparka och slå djur är inte tillåtet, men sker ständigt enligt alla telefonsamtal som Djurskyddet får.

Sommarkatten är en katt som far illa, den klarar sig inte på egen hand. 
Katten har inte lärt sig att jaga sin egen mat utan väntar på att matte eller husse ska släppa in den, men ingen kommer för att öppna… 
Den har blivit lämnad kvar när man har åkt hem efter semestern.

Tur att det finns människor som ställer upp med sina hem till dessa hemlösa katter och hundar som man tröttnat på, utan dem kan inte vi hjälpa många.

Många gånger känns saker och ting övermäktiga ,men man är tvungen att kämpa på för djurens skull. När man lyckats placera om hundar och katter och de får den kärlek och omvårdnad som de så väl behöver, då är lyckan fullständig. 
Ta väl hand om era fyrbenta vänner det är de värda.

Djurskyddet i Sunne


Kommentarer

Populära inlägg