fredag 29 maj 2015

Ungdomsledarmöte med inspiration från fotbollens elitvärld

Sunnealliansen, ett mixat fotbollslag uppstår och blir till ett integrationsprojekt mellan IFK Sunne och Sunne kommun, enheten för ensamkommande barn.
I mitten av maj fick vi klart att Tommy Söderberg kunde komma och hjälpa oss att börja ta fram en utbildningsplan för vår ungdomsverksamhet i IFK Sunne. Jag tyckte det kunde vara en intressant möjlighet för våra duktiga ledare att få tillfälle att höra och prata med ett så ”stort” namn inom svensk fotboll. Vi mötte Tommy på Kolsvik. Uppslutningen blev bra, 16 stycken kom. Under två timmar hörde vi på Tommys idéer och jobbade själva i grupper med vår utbildningsplan.

Det blev många intressanta diskussioner och lärande att höra Tommy berätta om olika historier från fotbollens elitvärld, men också hur han brinner för det lilla enkla inom idrotten.

Vi fick ihop en början på vår utbildningsplan och jag tror alla tyckte att det var en givande förmiddag där alla fick med sig någonting bra att ta med sig till sina träningar. Förmiddagen avslutades med en god smörgåstårta.

På eftermiddagen samma dag var det A-lagsmatch mot Villastaden på Kolsvik och jag fick den stora äran att sälja matchlotter på Kolsvik. Det kom cirka 500 personer på matchen, riktigt bra uppslutning, men matchen blev ”bara” oavgjord och slutade 1-1. Kul att våra juniorer och killarna på Parkvillan och Gylleby ställde upp och kom allihop… och några till.

Inga kommentarer: