Några utvecklingstips

Idag vill jag ge några korta och bra tips på utveckling. Jag har själv använt dagen till att utvecklas och samlat ny lärdom. När jag i mitt yrke ”ger” mycket av mig själv till andra så är det också viktigt att fylla på sin egen verktygslåda samt sin energi.
Något som jag gör sedan 5 år tillbaka är att lägga in några timmar i min kalender varje månad för reflektion. Vad har gått bra och vad har gått dåligt. Det som gick bra skriver jag ner och försöker ta med mig till framtiden så jag gör det igen. Det som gått mindre bra, funderar jag runt. Varför blev utfallet som det blev och hur kan jag göra det annorlunda nästa gång.
Detta kallas UBI (upplevelse baserad inlärning). Fungerar både i arbete och privatsituationer.

Tips 1, Bok
En bra bok som jag läste för många år sedan, som verkligen gjort skillnad för mig:
Good to Great av Jim Collins
Den här boken passar dig som driver företag, dig som leder andra men även den som bara älskar att utvecklas. En bok som inspirerar och ger eftertanke.
Den handlar om hur företag som borde ha samma förutsättningar kan ha så olika resultat. Varför är vissa bolag bra medan andra är riktigt bra.
Hur leder man andra människor på ett framgångsrikt men framförallt hållbart sätt. Hur leder jag mig själv på bästa sätt. Läs den!

Tips 2: Föreläsning/föreställning
Har många kollegor i branschen som är duktiga föreläsare och som verkligen inspirerar. Svårigheten är att både vara rolig, beröra och ge den som lyssnar något att ta med sig därifrån, som går att använda sig av. Men denna kille har verkligen allt och sedan är det bara ett plus att han är värmlänning.
Har du inte lyssnat till Claes Hallberg så tycker jag du ska göra det. Att få luta sig tillbaka en stund och skratta så magen värker är underbart.

Nästa vecka ska jag skriva mer om vad som hände efter jag lämnade Sunne vid 15 års ålder och vad som jag gjort fram tills idag. Hoppas du hänger med!

Kvällen spenderar jag i soffan med familjen framför Let´s Dance finalen. Då min Elvis älskar att showa, så blir det en hemgjord scen där han dansar och sjunger i reklampauserna. Det vill man inte missa!



Bilden är från -07 när jag och mina kollegor på Bestseller skulle dansa salsa vid ett kundevent. Självklart fick vi gå skola hos Tobias Wallin och hans fru Helena. Funderar fortfarande på varför ingen ringt från Let´s Dance och önskat att vi ska göra come back. J

Trevlig helg!





Kommentarer

Populära inlägg