Banan är klar – discgolfen rattar Sunnebloggen

De färgglada höstlöven prasslar när vätan sipprar upp under fötterna. Var fasen landade den någonstans? Riktmärket var ju mot den tvådelade björken, lyckligtvis verkar inte myrornas vinterförberedelser i den mellanstora stacken ha störts.

En man lunkar förbi. ”Var någonstans är det banan börjar?” frågar han och undrar om det är roligt.
”Jo då, det är det. Men det är svårt”, konstaterar jag innan han stoppar tillbaks hörlurarna i öronen och kämpar vidare.

Hösten visar sig från sin allra bästa sida, så mycket hinner jag ta in samtidigt som den begynnande irritationen växer. Men där, i diket. Där står den ju på högkant, min frisbee, eller disc som den kallas i sammanhanget.

En onsdag i oktober för ett år sedan bjöd vi in länspressen för att berätta om våra planer. Då hade vi Lars Jansson på besök, bandesigner från Discgolfpark som hjälpte oss att förädla vår banskiss.


För ett år sedan kunde man läsa om planerna i lokala tidningar.

Ett år senare är banan fullt spelduglig i fantastisk höstskrud.




Några rundor har det hunnit bli sedan de 18 hålen blev färdiga, och slutresultatet bara växer på mig för varje runda. En långputt senare, och paret är räddat. Trots besöket i diket. Då är irritationen som bortblåst, för stunden. Lättnad, glädje, framåtanda. Fram till nästa kast. Och var fasen landade den nu?

De här veckorna är det Väif discgolf som rattar Sunnebloggen. Vi ska förklara hur det efter nära 600 arbetstimmar står en massa märkliga korgar här och var på Sundsberg. Varför det är viktigt att också Sunne har en bana och vi ska väl försöka göra några mer eller mindre tafatta försök att få dig, kära bloggläsare, att antingen bli än mer biten av sporten och motionsformen, alternativt skapa ett intresse så stort att du testar. Om du inte gör det redan, följ oss gärna på vår sida på Facebook – Sundsbergs discgolfpark.

/Daniel


Kommentarer

Anonym sa…
Otroligt bra jobbat att fixa denna bana💪

Populära inlägg