Inte en dag utan kaffe för läkarstudenten Manar

Manar Manla Hasan utanför Mårbacka där hon
tar emot utmärkelsen Årets ungdomstalang i Sunne 
2021 av kommunchefen Petra Svedberg.


Kort introduktion: Manar kom till Sverige från Syrien 2016, lärde sig svenska på ett år och läste sen in naturprogrammet på SG/Broby på tre år och gick ut med högsta betyg. För att komma in på det universitet hon ville läste hon in franska på en termin och höjde betyget i svenska. Under denna period lärde hon sig även att spela piano, på egen hand. Manar jobbar hårt för att forma sig en bra framtid i Sverige och på grund av det blev hon en av Årets ungdomstalanger i Sunne.


Hej!

Jag heter Manar! Idag tänkte jag berätta lite om mig själv. Just nu sitter jag i biblioteket på Karolinska Institutet och försöker skriva ner lite om min dag för er. Varför är jag här? Ja, bra fråga. Jag är här för att jag pluggar här. Jag går på fjärde terminen i läkarprogrammet och idag har vi precis börjat vår sjukhusplacering! 

Spännande I know! 

Veckan började som en vanlig vecka. Jag drack en kopp kaffe för att starta igång dagen. Tror inte att jag har haft en dag där jag har inte börjat med kaffe, eller det har ju hänt men det har inte sluttat bra! 

Sen började jag gå hem ifrån runt kl 8 eftersom vi började kvart över och jag bor 5 minuter ifrån vilket är supersmidigt för mig. Särskilt de dagarna där vi slutar sent, men det kommer jag till senare.

Innan jag går in i föreläsningssalen brukar jag alltid möta upp med mina vänner och gå in tillsammans. Något av det bästa med programmet är mina vänner. Efter varje föreläsning brukar vi gå igenom innehållet tillsammans eftersom det brukar bli lite mycket då. Det är skönt att ha koll på det mesta innan dagen tar slut.

Vanligtvis brukar jag ha föreläsningar från 8.15 till 16 och så några dagar slutar jag vid lunch. Jag brukar sätta mig i biblioteket efter föreläsningarna och gå igenom dagens innehåll samt plugga in vid behov innan jag går hem. Det blir så mycket enklare att koncentrera sig i skolan än hemma. 

Den här veckan var ”tentavecka” och det innebär att det fanns en stor 4 timmars-tenta nån gång i veckan och dagarna innan är helt dedikerat till att plugga inför denna tenta och det är exakt det jag gjorde. Så var det fram till onsdag, när vi hade tentan.

Vi hörs imorgon.

/Manar






Kommentarer

Populära inlägg