Glädje och gemenskap

Vårt mål är att ge barnen en bra start i livet och skoltiden. Vi vill inspirera till lek och kreativitet. Vi arbetar utifrån målen i läroplanen för förskolan. Vår uppgift som förskollärare är att leda undervisningen på ett sådant sätt att målen och intentionerna i läroplanen uppfylls.

Det är viktigt för oss att bygga relationer, att barnen och deras familjer känner tillit och förtroende till oss. Vårt arbete känns meningsfullt för vi får följa och stötta barnen i sin utveckling. Även när barnen har slutat hos oss i förskolan Regnbågen så fortsätter vi att möta barnen, för de går vidare till Gräsmarks skola. Vi samarbetar med fritids vid öppning och stängning.

Vi vill att dagarna i förskolan ska genomsyras av lek. Det är då barnen lär sig. Vi vill också att barnen ska komma ihåg att de har haft det roligt i förskolan Regnbågen.

Har du sett en cyklande ko? Det har vi! Det var guldkant på arbetsdagen när Mamma Mu kom till oss på sin cykel och gav oss hjul att utforska och leka med.

Vi använder oss av olika barnboksfigurer i undervisningen som hjälper oss att fånga barnens intresse och nyfikenhet. Mamma Mu och Kråkan hjälper oss att upptäcka teknik. Vi lär oss om enkla maskiner: hjulet, skruven, kilen, hävstången och det lutande planet. Utmaningen för oss är att göra allt begripligt för alla barn, oavsett ålder.





Kommentarer

Populära inlägg