Krisberedskap

 Vilken förmåga har du att klara dig själv när det inträffar samhällsstörningar? Det är viktigare än någonsin att vara förberedd på just det. Denna vecka uppmärksammar vi därför nationella krisberedskapsveckan och myndigheterna uppmanar oss att öva på just det.

Varje person och familj kommer att sättas på prov om det så är elbortfall, bortspolade vägar, skogsbränder, torka, pandemier eller andra kriser. Du kan räkna med att samhällets resurser kommer att behöva prioriteras till samhällsviktig verksamhet och din förmåga att klara dig själv kommer vara otroligt viktig för att samhället ska kunna prioritera rätt. Det är inte bara viktigt att planera för kris, det är lika viktig att öva för att det ska fungera när krisen inträffar.


På vår webbsida Beredskapsveckan (sunne.se) hittar du mer information och får bra tips på hur du kan träna och öva din krisberedskapsförmåga. Besök gärna Sunnes bibliotek under veckan. Där finns ett visningsbord med bland annat säkerhetssamordnarens egen Krislåda och naturligtvis massor av annat material att ta del av.

Mats Jansson, säkerhetssamordnare – självklart ska alla ha en krislåda!

Mats visar vad krislådan innehåller.




Kommentarer

Populära inlägg