Viktiga projekt och möten för integration

På EkebyVägen jobbar Francesca och Emelie med en viss del av integrationen på kommunen. Migrationsverket skickar anvisningar till oss som berör ukrainska flyktingar eller kvotflyktingar som kommer till oss från ett flyktingläger någonstans i världen. 

Det innebär allt från iordningställande av boende, att komma i kontakt med skolan för barn och vuxna, vård och myndighetskontakter, samt att fånga upp allmänna frågor. Kvotflyktingarna hämtar vi t o m på flygplatsen, vilket gör att vi blir de första svenskarna som de möter. Det är en häftig känsla och vi älskar denna del av jobbet! 

Ett första möte på flygplatsen.

På Ekebyvägen jobbar vi också med projektet Yrkesväg (EU-finansierat till största del) som håller på till sommaren 2026. Projektet syftar till att få tredjelandsmedborgare att integreras i samhället och komma närmare arbetsmarknaden. 

SFI-undervisningen har utvecklats och kryddats med andra ämnen än svenska, bland annat matte, samhällskunskap, hälsa, arbetsmarknadskunskap och digital kompetens. Dessutom får eleverna ha praktisk SFI och vara ute på språkträningsplatser för att lättare lära sig språket samt få inblick i arbetsmarknaden.

Följ oss gärna på Instagram på @yrkesvagsunne 

Kommentarer

Populära inlägg