Något för alla

På EkebyVägen har vi en secondhandbutik. Att handla återbrukade varor är snällt mot både plånbok och miljö plus att det är en jättebra arbetsträningsplats! 

Hit kommer deltagare som behöver arbetsträning, praktik och sysselsättning. Deltagarna får möjlighet att jobba och utveckla sina kompetenser utifrån sina egna förutsättningar. I butiken plockar vi upp varor, sorterar, har kundkontakt och service samt kassabemanning. 

Alla varor i butiken är skänkta. På Holmby återvinningscentral finns ett förråd där man kan ställa in saker om man vill skänka, och vi har även en bod hos oss på EkebyVägen där man kan lämna saker under våra öppettider.

Det blir många moment och arbetssysslor! Först ska någon hämta sakerna från Holmby som sen körs till nedre plan på EkebyVägen. Där lastas allt in och porslin diskas, möbler torkas av, saker sorteras och kontrolleras om de funkar och viss reparation utförs. Sen prismärks allt och körs tillslut upp till butiken.

Vi har även ett varulager på EkebyVägen där vi distribuerar och levererar förbruknings- och städmaterial till kommunens vård och omsorgsverksamheter.

Att stå i kassan är en av alla uppgifter i vår populära secondhandbutik.

Anna-Karin och Elisabeth arbetar med extern daglig verksamhet i Sunne kommun. Det betyder att personerna har ett dagligt verksamhetsbeslut från LSS eller Sol. Deras främsta arbetsuppgift är att finna externa platser till våra deltagare, alltså hos kanske något företag eller annan kommunal verksamhet. Vi arbetar på en individuell nivå och varje deltagare har en unik planering och målsättning. Vi arbetar med att handleda företag och verksamheter som tar emot våra deltagare för att varje individ ska få så bra förutsättningar och tydliga anpassningar som möjligt. Vi har ett nära och bra samarbete med Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan genom ett förstärkt samarbete där deltagare som är redo går vidare mot egen försörjning exempelvis lönebidragsanställning. 

Målet med vår verksamhet är att alla deltagare ska utvecklas så långt det går mot arbete utifrån sina förmågor och förutsättningar.

Kommentarer

Populära inlägg