En väg in i arbetslivet

Lotta, Emelie och Katarina jobbar som handledare här på Ekebyvägen. Vi hjälper unga och vuxna som varken arbetar eller studerar att hitta sin väg framåt i livet. Deltagarna är oftast anvisade från socialtjänsten, skolan, Regionen eller Försäkringskassan. Du som är mellan 15-29 år och som är folkbokförd i Sunne kommun kan också själv ansöka om vårt stöd, det gör du via vår e-tjänst: Stöd och vägledning - ansöka (sunne.se) 

Vi jobbar ofta i EU-finansierade projekt. Framgångsrika projekt vi tidigare haft är Värmlands Framtid och Värmlands arbetskraft 2.0. Nu går vi snart in i projektet Värmlands Unga i Arbete.

Så här kan ett möte hos oss se ut, vi pratar tillsammans och ger tips och råd.

Vad gör vi då? Vi börjar med en kartläggning tillsammans med personen, enskilda samtal, region- och myndighetskontakter, friskvård, studiebesök och praktik. Vi är i stort behov av praktikplatser utanför EkebyVägen. Kanske DU som arbetsgivare kan tänka dig att ställa upp med en plats? Tveka inte utan ring nån av oss 😊

Vårt arbete bygger på samverkan och att hjälpa deltagaren att förstå och hitta sin roll i samhället. KASAM- Känsla av sammanhang!

Emelie och Francesca samordnar feriepraktiken för elever i årskurs 8 och 9 under sommarperioden. Arbetet med feriepraktiken börjar redan i mars med planering inför sommaren. Oftast brukar det vara cirka 180 elever som får jobb i kommunens verksamheter eller i föreningar. Feriejobben är ofta ungdomarnas första inblick i arbetslivet och förhoppningsvis en liten vägvisare om vad man vill göra i framtiden!

Hos oss sitter även Eva som jobbar i projekt Navet. Här kan ni läsa mer om det: Om Projekt NAVET från Fryksdalens Samordningsförbund (fryksam.se)

Nu har ni fått en liten inblick i vår verksamhet 😊 Vi på Ekebyvägen tackar för förtroendet och skickar vidare stafettpinnen. Trevlig helg!



Kommentarer

Populära inlägg