Snökörning

 Som jag tog upp i presentationsinlägget i måndags är vi många olika medarbetare med varierande arbetsuppgifter men med ett och samma mål, vilket är underhåll och utveckling. På vinterhalvåret är det därför några av mina kollegor i arbetarteamet på offentlig miljö som sysslar med snökörning och vissa har även snöberedskap utanför ordinarie arbetstid.

Vad innebär det egentligen att ha snöberedskap?

Jo, de som har hand om snöberedskapen ser hela tiden till att framkomligheten för allmänheten är god på kommunens gator och vägar utifrån det väderförhållande som råder för stunden. De säkerställer att allmänheten ska kunna ta sig fram på ett säkert och tryggt sätt här i kommunen. Sunnes fastighetsägare tillsammans med kommunen delar på förpliktelsen. Fastighetsägare tar hand om snöröjning kring bostaden och dess omgivning medan kommunen, som tidigare nämnts, tar hand om gator och vägar.



Kollegorna på snöberedskapen har ständigt koll på vädret och är vaksamma på snöfall och halka. När det gäller prioriteringar av snöröjning är det främst gång- och cykelvägar och matargator som kommer i första hand. Därefter fortsätts det med snöröjning på kommunens villagator.

Snöberedskapen pågår också utanför ordinarie arbetstid, vilket vill säga mellan 16.00-07.00 på vardagar och på helgerna är det dygnet runt. Under ordinarie arbetstid fortsätter sedan parkgänget med arbetet att bekämpa snö.



Kommentarer

Populära inlägg