Påbyggning av gång- och cykelväg

 På enheten offentlig miljö, arbetar vi bland annat med att utöka nätet av kommunens gång- och cykelvägar. Detta för att öka tillgängligheten för allmänheten, få en bättre förbindelse mellan olika platser och för att oskyddade trafikanter ska kunna förflytta sig på ett säkert sätt i Sunne.

År 2022 påbörjades arbetet med gång- och cykelvägen som skulle sträcka sig från Sunne mot Torsberg. Genom åren har vi fått bygga vägen i olika etapper.



Idag har vi haft ett uppstartsmöte inför kommande byggstart, av fortsättning på gång- och cykelvägen mot Torsberg. Redan i januari 2024 är det bestämt att vi påbörjar att gräva nästa etapp av gång- och cykelvägen mot Torsberg. Sträckan blir 1,7 km lång och sträcker sig förbi Åleby och Tjustersby.

I kommunen har vi även ett dokument som kallas för cykelplan. Den innehåller rekommendationer, riktlinjer samt åtgärder om vart vi ska utöka och förbättra gång- och cykelnätverket i kommunen. Cykelplanen antogs 2017 och revideras vartannat år. Det har nu därför blivit dags för att återigen revidera planen. Detta för att utreda behovet av nya gång- och cykelvägar, vart det geografiskt sett finns ett behov av nya gång- och cykelvägar och i vilken ordning detta ska prioriteras.

Kommentarer

Populära inlägg