Tillsammans går allt!

Som ni tidigare kunnat läsa, har jag varit engagerad i många olika projekt som centrumföreningen SKUTT ordnat i Sunne, tänkte berätta lite om dom.

Catwalk, med lekpark som mål

Det började med att några butiker ville arrangera ett gratisjippo med modevisning. Vi hade möten där vi tillsamans satt och "spånade" på upplägget, många bra ideer kom fram, vi enades om att det skulle bli en mysig familjedag för alla.
Det skulle vara olika aktiviteter i centrum, där allt eventuellt överskott skulle gå till något många önskat, en lekpark.

För att detta skulle kunna genomföras, krävdes sponsring av olika slag. En av mina uppgifter var att "ragga" sponsorer. Alla företag, stora som små och banker som jag kontaktade var positiva och ville vara med och bidra. De tyckte att det var kul att "något händer" och att det hade ett bra syfte.
Efter mååånga telefonsamtal och möten, hade vi pengar som skulle täcka alla utgifter och mer därtill och ett hundratal fina vinster.
Nu återstod bara planering och mycket jobb för att få ihop alla trådar.

Den 12 maj var det dags, i centrum erbjöds det tipspromenad, ponnyridning, fiskdamm, lotterier och man fick provsmaka och rösta på Sunnebakelsen.
Senare på eftermiddagen fortsatte jippot på Mejeriängen med modevisning, vinnaren av Sunnebakelsetävlingen prisades och killarna på PEAB bjöd på en dansuppvisning man aldrig glömmer.
Efter showen avslutades kvällen med mat, mingel och Eurovision Song Contest på storbildstv. Det blev som vi hoppades, en succé, drygt 1000 besökare i alla åldrar och vi hade till och med tur med vädret.

Eftersom Catwalk blev så populärt, bestämde vi oss för att göra om det 2008. Jag utsågs till projektledare och höll i allt. Vi valde att ha samma upplägg på dagen i centrum, men ville förnya oss och flyttade kvällsunderhållningen till Kolsnäs. Där var vi inte lika väderberoende, kunde erbjuda förköp, sittplatser, matbuff'e, bar och dans till Starboys.
Lyckades få ännu fler sponsorer, drygt 100 företag ställde upp på olika vis. Ett fantastiskt samarbete!
Kände att jag ville hedra de personer som på olika sätt jobbar ide'ellt i och för Sunne, instiftade priset "Årts eldsjäl". Sunneborna fick lämna förslag på kandidater och en jury utsåg vinnaren. Vi gjorde det hela proffsigare och utökade med en spektakulär hår/dansshow och Björn Starrin var konferencier. Återigen succé, nästan 1500 besökare och ännu mer pengar gick till lekparksinsamlingen.

Efter ett så vinnande koncept, var det en självklarhet och köra på med Catwalk 2009. Jag fortsatte som projektledare och alla var så nöjda med tidigare års genomförande, att vi bara gjorde några små finjusteringar av programmet. Men allt kunde ha blivit inställt, jag var nämligen gravid och mitt under en intervju inför ett tidningsreportage, gick fostervattnet i v 27, det blev ambulanstransport och några kritiska veckor på sjukhus i ovisshet.
När faran var över fortsatte jag förberedelserna med Catwalken. Den 31 maj var det dags, Hasse Andersson och jag var konfrecierer och Torsbybandet Kapten Grus underhöll. Jag var mer nervös och orolig än jag brukar vara, det var ju bara 3 v kvar till förlossning. Återigen kanonväder, lika många besökare igen och lekparkskontot växte.

Efter tre år med Catwalken kände jag att jag att jag hade gjort mitt, hade varken tid eller ork som nybliven mamma till en liten tjej. Tyckte att någon annan kunde ta över men tyvärr fanns det ingen som ville. Därför har Catwalken haft en lång paus, men vem vet, kanske den kommer igen?!

Trots att vi samlat ihop massor med pengar genom åren, räckte de inte till en lekpark. Vi kände att nåt måste göras, Centrumföreningen SKUTT som stod för insamlingen uppmanade banker och Sunne Kommun att lägga till det som fattades. Fryksdalens Sparbank skänkte lika stor summa som SKUTT samlat ihop, dvs 100.000kr. Kommunen skänkte det dubbla och nu kunde äntligen det första spadtaget tas. Lekparken är ett bevis på vad man kan göra om man samarbetar. Jag var sååå glad och stolt vid invigningen!
Det märktes att den var efterlängtad, barn i alla åldrar leker och har kul, så även min dotter:-)
/Linda

Kommentarer

Populära inlägg