Slit- och slängkulturen gör oss alla till förlorare

Hej!
I vår värld lever människor livet på många olika sätt. Det kan vara bra att ta reda på och se hur andra har det för att kunna uppskatta vad man har själv.

I Argentina är saker som mat, hälsa, ett hus att bo i, utbildning och arbete behov som många kämpar med för att fylla dag för dag. I Sverige är dessa basbehov en självklarhet och något som de flesta inte behöver tänka på när man vaknar på morgonen.

Jag tror att vi här i Sverige behöver tänka på att det inte är så självklart och detta privilegium kanske inte kommer att vara för alltid.

I Argentina behöver man vara rädd om de saker man har och om till exempel en möbel eller kläder går sönder försöker man att laga dem, inte bara slänga och köpa nytt som man har för vana här i Sverige.

Denna slit- och slängkultur bidrar till en överdriven konsumtion. Jag tror att man behöver tänka till och börja leva på ett annat sätt, annars blir vi alla förlorare i slutändan.

Vi bor på en enda jord och det man gör på ett ställe påverkar resten av jorden. Så låt oss ta hand om det vi har innan det har gått för långt.

Mvh Omar

Kommentarer

Populära inlägg