En bal på slottet

Hola amigos!
Det blev en tur iväg från Barcelona i helgen och jag och tre kompisar tog oss hela vägen till Frankrike! Vi hade en väldigt trevlig helg och det här inlägget tänkte jag därför ägna åt resmål utanför Barcelona.

Barcelona är ju en väldigt trevlig stad, men som jag sagt förut är det inte speciellt lugnt och under de varma månaderna väldigt mycket turister. Jag rekommenderar därför att om man åker hit, ta ett par dagar extra för att se vad Spanien mer har att uppleva.

Det här gjorde jag och mina vänner första gången för ungefär en månad sedan när det fortfarande var högsommar. Vi bestämde oss för att hyra bil och åka söderut. Vi hade fått tips om en strand utanför Tarragona som hette Platja Larga. Den här stranden var riktigt fin, lång med mjuk finkornig sand och det var avslappnad stämning.

Efter stranden åkte vi in till Tarragona för att se på staden och äta. I Spanien har de vad de kallar menu del dia på de flesta restauranger och på restaurangen vi hittade, som hette Taranta, kostade den bara 14 euro. Då ingick tre rätter, oliver, bröd och en halv flaska vin per person. I Tarragona centrum fanns också en väldigt vacker strand som inte heller den verkade speciellt turistig utan väldigt genuin.

En bild på den gamla amfiteatern
och den vackra stranden i Tarragona


















Efter besöket i Tarragona åkte vi mot bergen och den lägenhet vi hade bokat för natten. Ingen av oss visste riktigt vad som väntade och vi hade inga höga förhoppningar, eftersom priset var väldigt bra tyckte vi, 150 euro för en natt i en lägenhet med sex sängar. Men på bilderna var det ett slott vi bokat så det var såklart det vi hoppades på!

Det var jag som hade bokat rummet och även om jag läst på bokningsidan att det skulle ingå välkomstdrink och att det fanns pool och jacuzzi så trodde jag inte riktigt på det. Min erfarenhet sa att det var lite för bra för att vara sant och att bokningssidor ofta överdriver bekvämligheterna en smula.

Det var helt mörkt när vi kom fram, men mycket riktigt var det ett slott! Vi knackade på den stora slottsporten och efter ett tag kom ägarinnan och släppte in oss på borggården och visade oss till lägenheten. Lägenheten vi hade hyrt hade tre separata sovrum och ett allrum med öppen spis! Det var otroligt smakfullt inrett och känslan av att man befann sig i ett gammalt slott var total. En flaska egenproducerat vitvin stod på kylning och redan samma kväll provade vi trädgårdsjacuzzin med stearinljus och stjärnorna som enda ljuskälla.

Vi var alla otroligt imponerade av slottet och dagen efter fick vi en guidad tur både inomhus och ute i vinkällaren. Vi fick reda på att de äldsta delarna av slottet var byggda redan 1000 år före Kristus och att de flesta folkslag som varit viktiga för trakten bott där och brukat byggnaden på ett eller annat sätt sedan dess.

I trädgården fanns också en jättestor pool där vi tillbringade dagen efter att ha tagit en lång morgonpromenad bland fikonträd, vinodlingar och alla möjliga andra frukt- och nötträd. Hela upplevelsen på slottet var fantastisk och det kändes väldigt unikt att få se de otroliga samlingarna slottet hade, speciellt eftersom det bara fanns två lägenheter som hyrdes ut. Slottet hette Castell Riudarella och är ni någonsin i närheten ÅK DIT! Jag älskade det!

Hela helgen var fantastisk och vi var alla mycket avslappnade när vi kom tillbaka till Barcelona.

Utsikten från ett av sovrummen
Här ser man Castel Riudarella
torna upp sig 
 i morgondiset.
Den stora poolen och delar av

fruktträdgården och
vinodlingarna syns också




Solbad i slottsträdgården

















































Helgen som var valde vi att åka norrut för att se vad Franska kusten hade att erbjuda. Vi åkte till en lite kuststad som heter Collioure, en riktig pärla precis på andra sidan gränsen. Tyvärr var inte vädret det bästa den dagen, men kuststräckan mellan Spanien och Frankrike var väl värd att se!

Det gick upp och ner och i varje dal låg en ny liten stad eller by och utsikten över havet var fantastisk! Vi spenderade natten i en liten by i Frankrike som heter Baixas, där lånade mina föräldrar för andra året i rad ett hus så jag och mina vänner passade på att åka dit.































Två bilder från den gamla byn
Baixas i Frankrike och en bild
från kuststaden Collioure som
var väldigt mysig!




















Nästa inlägg kommer även det handla om resor, och om den lyckligaste dagen i mitt liv hittills, spännande va?!

Hasta Pronto!
/Julia



Kommentarer

Populära inlägg