Vilken match!

Här är mamma och pappa
förväntansfulla innan matchstart.




















Hej
Så igår var alltså den stora matchen vi sett fram emot så länge och vilken match det blev, två röda kort, en missad straff och fyra mål på det! Matchens gigant var som så många gånger förr Messi och det kändes mäktigt att få se en av vår tids största fotbollsspelare göra tre mål framför våra ögon. Arenan var fylld till sista platsen och de drygt 96 000 fansen sjöng som aldrig förr, det var en upplevelse och rekommenderas starkt!

Vi hade bra platser bakom målet där Messi
satte två och Neymar ett i andra halvlek.




















I det här inlägget tänkte jag ägna lite mer tid åt att berätta om staden Barcelona. Jag har bott här i ungefär i 5 månader och ljuger om jag säger att jag sett och gjort allt, men vissa favoritställen har jag börjat få och det är kul att det finns så mycket kvar att uppleva!

I Barcelona finns det verkligen något för alla att göra och staden lockar varje år miljontals av turister. Alldeles för många tycker många av de permanentboende här, och då och då anordnas demonstrationer mot turismen.

Första månaden vi var här när det fortfarande var högsommar spenderade vi mycket tid på stranden. För mig som gillar volleyboll är Barcelona en väldigt bra stad! På stranden Nova Icaria, som ligger bortanför OS-hamnen, är det ALLTID volleybollspelare. Där finns det spelare på de flesta nivåer och oftast är det bara att fråga så får man vara med och spela.

I dag är det ganska kyligt, men i måndags var vi på
Playan och badade i havet så än är inte sommaren över!














Det mysigaste med Barcelona tycker jag är alla de små gränder och torg i de gamla delarna av staden. Stadsdelen som jag bor i heter Barri Gotic och här är gränderna väldigt smala och gamla. Trots den gamla stilen myllrar det dock av moderna affärer, barer och restauranger. De flesta barer och restauranger här är väldigt fräscha och inredningen är påkostad och designad. Kvaliteten på mat och dryck kan variera ganska mycket dock och tyvärr är de flesta restauranger med uteservering de största turistfällorna så vill man sitta där får man vara beredd på att man betalar för platsen och inte för maten.

Mitt nya favoritställe i Barri Gotic hittade vi faktiskt i veckan. Stället heter El gran Cafe och fram till fyra på dagen serverar de en trerätters lunch inklusive vin, bröd och kaffe för 14 euro, fantastisk mat och vita linnedukar precis i min smak!

Vill man ha lite mer lugn rekommenderar jag stadsdelen El Born. Även El Born är ett gammalt kvarter och här är butikerna mindre med mer fokus på konst och hantverk. Många designers har små studios med försäljning här och mitt i allt ligger Picassomuséet i en gammal fin byggnad.

Att bo mitt i Barcelona som jag gör är en verklig upplevelse och även om jag bott i Göteborg några år nu är det lite svårt för mig som är uppvuxen i Västra Ämtervik att kunna känna mig riktigt avslappnad här.

Den bästa helgen vi haft hittills (förutom när min pojkvän var på besök) var när vi åkte bort från Barcelona, ut mot kusten och upp i bergen. Jag har ett fantastiskt restips dit man kan åka efter att man tröttnat på alla turister i Barcelona och vill njuta lite mer av resten av Spanien, jag tänker dela med mig av det i ett kommande inlägg.

Nu ska jag snart gå till skolan. På torsdagar börjar jag tidigast av alla dagar i veckan, nämligen klockan 4 och går till 8. Väldigt speciellt för mig som är van att vara klar för dagen runt 4-5 på eftermiddagen men men, även det är ju en del i att få insikt i andra kulturer.

På den här bilden breder Barcelona ut sig,
staden är väldigt stor med ett invånarantal på
3 miljoner om de närmaste förorterna inkluderas.


















Ciao amigos!
/Julia

Kommentarer

Populära inlägg