En lysande idé

Jag är inte bara 69+ och i en löpmässig formsvacka. Jag är en idiot också. Idioter har kul ibland, bara så du vet. Som till exempel förra fredagskvällen när jag kom på att någon måste göra Sunne Elljus All In. Det får bli jag.

Är du inbiten motionslöpare då vet du att det börjar vattnas i munnen på mig när idén dyker upp i skallen. Är du inte det så tror du bara mitt munvatten är en påhittad bild, en liknelse. Du har fel. I samma ögonblick som jag kommer på att jag ska springa alla 2,5-kilometers elljusspår i kommunen på en dag så vattnas det.

Jag är ingen läkare, inte enzymforskare ens, men sådär har min kropp uppfört sig i alla år då jag tränat löpning. Vanlig långsam motionslöpning, märk väl. Allt som krävs är att jag springer minst 20 minuter åt gången, minst så fort att jag svettas och minst tre gånger i veckan. Efter tre veckor är jag fysiskt beroende och vill egentligen ständigt ut. Går inte det börjar jag klättra i gardiner och andra lodräta föremål i min närhet.

Nu ska jag få mitt lystmäte. Vartenda vanligt elljusspår som finns noterat på Sunne kommuns webbplats. En lysande idé.

- Vi får hoppas att det lyser, säger den kära vännen. Du lär inte bli klar på dagtid.

Matematiker som hon är, har hon snart räknat ut:

1. Hur lång tid själva löpningen kommer att ta när jag nu varit skadad i vinter och inte hunnit träna så värst och dessutom råkat bli gubbe och förresten aldrig varit snabb och egentligen inte sprungit sådär långt på en dag på 20 år.

2. Hur lång tid transporten mellan de olika startpunkterna kommer
att ta.

- Vi får hoppas att det lyser…

/Hoppfulla hälsningar Sven-Ove Svensson

Skor längtar ut.


Kommentarer

Populära inlägg