Bengt Algotsson presenterar sig på Sunnebloggen

Året var 1985.
Som utbildad skogstjänsteman hade jag 1985 jobbat drygt 10 år i södra Sverige och hade nu fått en tjänst på Värmlands Skogsägare med placering i Torsby. Familjen bestod vid det här laget av förutom mig själv min fru Lisbeth, tvillingarna Åsa och Ylva 13 år och sonen Henrik 8 år och bostaden var en villa i Habo ett par mil norr om Jönköping.

Bengt Algotsson bloggar 18-29 maj 2020
Mina rötter är i Tyngsjö i Dalarna och Lisbeth med rötter i Geijersholm så visste vi en hel del om Värmland och det kändes därför naturligt att vi sökte bostadsort i den expansiva och trevliga orten Sunne.

Mitten på 1980-talet var en down period på fastighetsmarknaden och det visade sig omöjligt att sälja huset i Habo utan jätteförlust och plan B blev att jag och tvillingarna flyttade in i en lägenhet på Bäckgatan så att de fick börja högstadiet i rätt klass från början medan Lisbeth bodde kvar med Henrik så han fick avsluta lågstadiet i samma klass.
Därmed fick vi ett respitår att försöka sälja huset för att sen ordna bostadsfrågan i Sunne till sommaren 1986.

Sagt och gjort,  jag och flickorna (13 år!) flyttade in i en lägenhet på Bäckgatan i juli månad och de började högstadiet i augusti. Allt flöt på bra, barnen fick många och trevliga kompisar, skolarbetet gick också bra liksom mitt eget nya arbete men ojojoj vad många kontroverser far hade med familjens tonårsdöttrar!
Enligt deras egen bedömning hade de världens värsta och dummaste föräldrar som inte fick göra någonting som alla andra fick och det hjälpte inte ens att ringa hem och fråga mamma för hon var nästan lika dum som pappa!

Ett år går fort och under hösten 1986 flyttade familjen till nuvarande bostaden på Kornvägen och huset i Habo förföljde oss i ytterligare ett år innan vi fick det sålt.

Arbetet som skogstjänsteman har flutit på via Skogsägarna i Värmland till Mellanskog med placering i Falun och sedermera i Uppsala. Under arbetssejourerna utanför Värmland har vi löst bostadsfrågan med veckopendling i drygt 10-talet år.

Som hyfsat aktiv pensionär ägnar jag mig åt lite jobbuppdrag, arbete i den egna skogen, det egna huset och torpet, jakt och fiske, föreningsuppdrag samt inte minst att ha åsikter om det mesta.

Vet inte om det är det sistnämnda som gjort att jag blivit vidtalad att låta skrivklådan få utlopp i Sunnebloggen under veckorna 21 och 22 i slutet på maj.

Bengt Algotsson

Kommentarer

Populära inlägg