Sommarplaner på hemmaplan

Nu när vi ändå blir hemma hela sommaren kanske vi ska skaffa höns råkade jag säga vid frukosten för någon vecka sedan? Maken hoppade jämfota, som han har tjatat i många år. Envist, har jag sagt blankt nej, men nu känns det liksom rätt.

Många timmar går åt till att läsa på om höns 
Barnens hemmasnickrade lekstuga står oanvänd och bara väntar på att få göras om till hönshus. Undrar om maken hade andra användningsområden i åtanke redan när den byggdes eftersom den är isolerad?

Den gamla lekstugan får bli hönshus
Många timmar går nu åt till att läsa på om vad höns behöver och hur vi på bästa sätt kan ta hand om dem. Vart ska vi placera hönshuset på tomten? Hur ska vi göra med hönsgård? Jag vet att vi både har räv och rovfåglar i närheten. Massor av frågor och funderingar.
Och det verkar inte vara det lättaste att få tag i höns om man inte vill föda upp dem själv från avelsägg. Tips på säljare mottages tacksamt!

Sedan har gubben min ett eget litet drömprojekt. Bin!!!! Jag som är livrädd, näst intill har fobi för getingar och bin. Duktiga biodlare finns det många i Fryksdalen, de är dessutom villiga att dela med sig av sina kunskaper och ställer gärna upp och hjälper till i början tills vi klarar detta själva. 
Just nu väntar vi på varmare väder så vi kan få en guidad tur hemma hos en riktig expert, Rolf Gatback. Det brådskar lite att få kupan på plats då alla fruktträd och bärbuskar är redo att blomma. 

Bikupan får fin utsikt mot Fryken

Grunden till kuporna, gjordes i helgen. Våra bin kommer att ha första parkett mot Fryken.
I mitt nästa inlägg hoppas jag kunna presentera Rolf och hans bin lite närmare. Kanske har vi till och med fått vår kupa på plats.

Hälsningar Åsa Rådhström

Kommentarer

Populära inlägg