En tuff start i den militära världen

Andra dagen i konungens tjänst satte tonen för resten av de kommande 3 veckorna. Det kan ha varit den stressigaste dagen i mitt liv som jag minns den.
Vi som uttagna gruppchefer sattes i rollen med en gång. Det var nog det värsta för min del. Att vi skulle leda en grupp på 6 personer genom något vi inte visste ett enda dugg om. 

"... en pluton med väldigt vettiga och underbara människor, samt väldigt bra befäl"

De tre första veckorna var inte roliga för mig. Den militära världen krockade allt för hårt med mitt liv och med mig som person. Inget var som jag hade föreställt mig och jag kände inte att jag platsade in i den verksamheten.
Jag visste att detta skulle bli jobbigt innan jag ryckte in, men mest fysiskt var vad jag trodde, utan en tanke på den mentala biten. Det var nog därför det blev en sån stor krock för mig. Man kan aldrig föreställa sig hur det är eller ens förbereda sig på det. Från första dagen är det en hel 360 som man överraskas av. 

En tuff omställning både fysiskt och psykiskt

Jag tyckte att befälen skrek väldigt mycket och ställde omöjliga krav på oss, speciellt gruppcheferna. Man var konstant stressad, och fick väldigt lite sömn. Vi gick upp innan 5 vare dag, hade tuff utbildning hela dagen för att komma i sängs oftast som tidigast midnatt.
Man skulle ta in det nya livet med rutinerna, lära sig av de tunga utbildningarna samtidigt som man skulle försöka skapa relationer till 56 andra människor som man ska bo med de kommande 10 månaderna. 

Det var väldigt påfrestande även fysiskt. Fötterna gjorde så ont så man visste inte vart man skulle ta vägen, hela kroppen vara bara i konstant smärta, man hade blåmärken över hela kroppen, jag minns att jag fick stressutslag över hela benen, och som grädden på moset så skar jag upp halva handen andra dagen.

Ont överallt och blåmärken över hela kroppen.

Under dessa 3 första veckorna mådde jag väldigt dåligt, men jag hade samtidigt väldigt kul med alla runtomkring mig. Jag insåg snabbt att jag hade haft turen att hamna i en pluton med väldigt vettiga och underbara människor, samt väldigt bra befäl.

Hälsningar
Alexandra


Kommentarer

Populära inlägg