Att våga prova på att jobba med människor!

2016 bestämde jag mig för att testa på något nytt, ett yrke jag aldrig testat förut. Jag valde då att kontakta enhetschefen på Salla, och fick komma in och se mig omkring på de 6 avdelningarna som finns på boendet. 

Jag var fortfarande mammaledig just då men jag visste att det började en utbildning på Klarälvsdalens folkhögskola i Augusti som jag skulle vilja läsa, men var ju tvungen att testa på vårdarbete innan. 

Det tog mig inte många dagar då jag insåg att ett arbete inom vården kändes rätt för mig. Jag fick börja på Terrassen som ligger längst ner i byggnaden, de välkomnade mig med ett varmt bemötande och professionellt arbete. Jag kom snabbt in i gruppen och kände mig som en av dom. 


Jobba extra
.

Så jag började som timvikarie i mars och sedan hoppade jag på utbildningen i Augusti, läste 1,5 år och jobbade samtidigt på lediga dagar samt helger. 

Det bästa valet jag gjort är att läsa utbildningen till Undersköterska. När man ger något så får man så mycket tillbaka, man lyssnar, skrattar och har väldigt roligt ihop. Man är aldrig ensam. 

En av husets sköterskor.
/Ida


Kommentarer

Populära inlägg