Ett pussel att bemanna verksamheterna

Tidigare fick våra vikarier ett kopierat jobbschema på papper och blev uppringd efter turordning på handskrivna telefonlistor. Idag har vi digitaliserat det mesta och startat en bemanningsenhet. 

Beställningen av så kallade "poolturer" administreras dagligen av mina kollegor Anette och Marie som är våra bemanningsadministratörer i kommunen. 

Anette Jonsson och Marie Örnborg
tillsätter vikarier på tomma arbetspass.











De gör alltid sitt bästa för att tillsätta vikarier på tomma arbetspass, flyttar personal för att kunna bemanna alla pass i alla verksamheter. Det är en utmaning många dagar, men så otroligt givande att få vara behjälplig.

Vikariepool ger överblick

Time care pool är vår vikariepool i Sunne kommun. Där har vi överblick över våra nyanställda vikarier och även våra tillsvidareanställda. De läggs in på den specifika enheten de ska arbeta på, vilket kan vara en eller flera. Vi har nu äntligen fått in alla våra verksamheter i socialtjänsten i poolen.


Som nyanställd får du egna inloggningsuppgifter och kan på så vis styra ditt schema och din tillgänglighet för arbete. Du lägger alltså själv in de dagar och tider du kan jobba och vi bokar sedan upp dig med arbetspass på dessa tider. Du får sedan ett sms om vilken tid du ska jobba. I sms:et finns all information du behöver för ditt jobbpass. 




Våra månadsanställda finns också i poolen. Utifrån schema och tjänstgöringsgrad finns möjlighet även för dem att få flera arbetspass.

Stor avlastning 

Bemanningsenheten är en stor avlastning för våra verksamheter både för korttidsfrånvaro och för längre planerad frånvaro. Tack vare Time care pool och att våra schemasystem arbetar med varandra har vi fått en stor inblick i behoven på våra arbetsplatser. På så vis kan vi till stor del vara behjälplig med bemanningen.

/Jenny


Kommentarer

Populära inlägg