Måltiderna

Vi börjar alltid dagen med gemensam fika. Vi erbjuder kaffe, te, smörgåsar med tillbehör. En av dagens viktigaste stunder. Vi samtalar, pratar om hur det varit sen sist, planerar för dagen tillsammans och har en social och trevlig stund. Samvaro är en stor del av våra aktiviteter varje dag.

På solgården lagar vi all mat till våra gäster. Vi har en veckomatsedel att utgå ifrån, och en av oss är alltid ansvarig för köket och lunchen varje dag.

Lunchen lagas i princip alltid tillsammans med våra gäster på ett eller annat vis. Delaktighet är något vi ständigt jobbar med och alla får vara delaktiga utifrån sin förmåga. Någon skalar potatis, vissa vill hjälpa till att duka, någon gör sallad och vill man bara sitta med är det en lika stor delaktighet.

Dagen avslutats alltid med eftermiddagsfika. Vi har alltid hembakat bröd som oftast våra gäster varit delaktiga i att baka. Under fikat är det också vanligt att vi kombinerar med högläsning, löser korsord gemensamt eller lyssnar på trevlig musik.

En mycket viktig sak för oss alla är att vi avslutar dagen på ett bra sätt för, att alla får lämna oss med en bra känsla när man åker hem. De gäster som har anhöriga som hämtar blir givetvis bjudna på kaffe innan hemfärd.

Besökare avnjuter en kopp kaffe.

Kommentarer

Populära inlägg