Vikten av samarbete och dagsplanering

På minnesmottagningenarbetar vår demenssköterska i kommunen Katarina Wennerholm. Hon är Silviasjuksköterska och specialistsköterska i demensvård.

Vi har också vår Silviasyster Helena Petterson, specialistundersköterska i demensvård och även vår anhörigstödjare i kommunen och Maria Myrehed, vår arbetsterapeut på Minnesmottagningen. Vår geriatriker Ann-Catherine Johansson är också kopplat till oss.

Vi har regelbundna teamträffar tillsammans för att kunna ge våra inskrivna gäster och deras närstående den allra bästa omsorgen med våra samlade kompetenser.

Minnesmottagningen är oftast de som har första kontakten och sedan förmedlar behovet av dagverksamhet till oss. Tillsammans med våra biståndshandläggare i kommunen beviljas först våra gäster ett beslut på dagverksamhet innan man börjar hos oss.

Planeringen är a och o

Personalen på Solgården börjar sin arbetsdag 7.30 varje dag. Den är en viktig tid på dagen fram tills våra gäster kommer. Det är då med hjälp av vår dagplanering vi planerar dagen utifrån vilka gäster som kommer, deras behov, förmåga och önskemål.


Vi börjar dagen med att planera utifrån vilka gäster som kommer.

Vi arbetar med personcentrerad omvårdnad och anpassar våra dagar efter våra kunder. Till största delen består våra dagar av vardagliga aktiviteter, det man gör dagligen det man känner igen och är bekant med. Vi har mycket rörelse inplanerat och en promenad utomhus är mer regel än undantag. Vattna blommor, vika servetter till lunchen, skala potatis, göra en tur till soptippen eller kratta löv.

Men vi spelar också bingo, löser korsord, har allsång, målar och pysslar. Allt utifrån individen.


På våren är det härligt med utomhusaktiviteter.




Kommentarer

Populära inlägg