Att få tiden att räcka till

Ingen har tid idag. Alla har fullt upp. Trots att vi vet att vi bara har fått en begränsad mängd med tid i livet (och problemet är att vi inte vet hur mycket) så lever de flesta som om man hade obegränsad tillgång av denna råvara. Någon sade, eller om jag läste det, att så många som 10 procent av alla människor lever i förhoppningen om att de en dag skall vinna högvinsten på lotto och sedan leva många lyckliga år som pensionärer. Det är ju rätt skrämmande faktiskt. Jag upptäckte, mer eller mindre av en slump, att avsaknaden av TV gör att man får väldigt mycket mer tid. Det är hur enkelt som helst att slå ihjäl en timme eller två framför dumburken utan att man knappt märker det. Faktum är att en timmes TV-tittande varje dag under 45 år sammanlagt blir två års konstant tittande. Jag ger dig därför en utmaning: Släng ut din TV. Känns det lättare så intala dig själv att det bara gäller för en vecka när du bär ner den i källaren eller ställer in den i förrådet. För du måste ställa undan den, annars är det för enkelt att inte göra det till 100%. Argumentet att du skulle gå miste om en massa nyttiga saker som nyheter med mera är inte sant. Starta dagen med att fråga någon du träffar "Och vad har hänt i världen idag då" så är du inom en minut uppdaterad med det viktigaste. Världens bästa gatekeeper ser till att enbart ge dig den information du behöver. Så kom igen nu, testa! Jag lovar att detta kommer ge dig en hel del mera tid. Denna tid skall du nyttja till något bra. Läsa böcker är ett bra alternativ. Gå till biblioteket idag och låna din favoritbok eller köp en i bokhandeln. En promenad, gärna i skogen, är ett annat alternativ.

Kommentarer

Samuel sa…
Vad är det för fel med att se på TV? Det är väl ett fantastiskt sätt att slappna av, precis som att läsa en bok? Om man vill ha mer tid ska man väl läsa mindre böcker också? Visst sänds det mycket skit på tv, men det skrivs rätt många kassa böcker också.

Jag ger dig en utmaning - slappna av och försök inte maxa tiden så förbannat jämt. Slå på tv:n och "slösa bort" några timmar till.

Populära inlägg