måndag 21 september 2009

Ingemar Robertson brinner för landsbygden

Hejsan alla läsare som nu tar en titt i Sunne-bloggen.
Jag är helt ny som bloggare och skall under två veckor försöka ge er min bild av Sunne och dess omnejd. En omnejd som ibland kan vara ganska långt från Sunne men framförallt om det projekt som jag för närvarande är inblandad i – Landsbygdsriksdagen som genomförs i Sunne 5-9 maj 2010. Varför har man valt Sunne tror ni och inte någon annan ort i Värmland??

Jag – Ingemar Robertson, bor tillsammans med hustru Siv alldeles utanför Sunne på en bondgård i en liten by som heter Ingmår. En bondgård som gått i arv i många generationer. Barnen har lämnat hemmet och bosatt sig på olika platser i Sverige.

Är officer och jobbade under ett antal år på Värmlands regemente i Karlstad med främst att utbilda och förbereda soldater för att eventuellt sättas in i händelse av ofred och för internationella uppdrag. Slutade som aktiv officer förra året och är numera frilansare – inte alls så tokigt.

Under de senaste 5 åren har jag jobbat med internationella fredsmissioner och ingick då i FN´s snabbinsatstyrka, SHIRBRIG. Vi fick det stora nöjet att vara med och starta två missioner i Afrika, Liberia och Sudan. Dessutom stödde vi African Union och dess utveckling inom stabsarbete och att skriva operationsordrar m m. En tid som var fantastisk intressant, att få träffa alla dessa människor med olika bakgrunder, olika värderingar och religiös tro. I Sudan hade jag 21 personer i min enhet och de kom från 11 olika länder. En blandning av alla religioner, färger och värderingar men vi hade ett gemensamt mål – att hjälpa till och starta missionen så att freden kunde bibehållas, vilket ställde stora krav på oss alla. Nog om detta – nu gäller Landsbygdsriksdagen, vi höres.

1 kommentar:

iNA sa...

That's my guy, folks! Ska bli kul detta! / iNA