Den allsvenska platsen hägrar

Hej
Motståndarna var fortfarande inte klara, men vi skulle få möta tvåan i norrettan och det stod antingen mellan Sunnanå från Skellefteå eller Sirius från Uppsala. Motståndarna blev de sistnämnda och dubbelmöte väntade. Först borta på Studenternas i Uppsala och sedan hemma på Strandvallen.

Bortamatchen kom att bli en riktigt tuff drabbning med högt tempo och riktigt bra spel från bägge lagen. En fin publiksiffra på drygt 1000 personer följde matchen på plats, varav ett 50-tal MIF-supporters som hade rest från Värmland för att stötta oss denna onsdagskväll. Matchen sändes även live på webradion.

Katie Fraine gjorde en fantastisk insats i mål och räddade oss i den här matchen. De var riktigt giftiga framåt och direkt vi gjorde något misstag var de där och snodde bollen. De var en riktigt tight match och vi kände att det var små marginaler och detaljer som skulle avgöra.

I halvtid diskuterade vi att de hade en svag punkt i backlinjen och där skulle vi sätta press. I 54:e minuten är det precis det vi gör, Linda Wallin sätter press och vinner bollen, sätter tillbakaspel på Frida Broström som spelar en djupledsboll på Mimmi Larsson som vänder bort en spelare i straffområdet och rullar in 0-1.

Mimmi Larsson, här i landslagsdräkt, gjorde
det viktiga målet på bortaplan mot Sirius i kvalet.












Efter en tung press från Sirius resten av matchen, som för övrigt gjort mål i alla sina seriematcher lyckas vi hålla nollan, och får lämna Uppsala med en otroligt viktig 1-0-seger men med en stor respekt för Sirius. Returen på Strandvallen skulle inte bli enkel.

Nu fanns verkligen känslan där, att den allsvenska platsen kunde bli vår. Det var nära nu, men ändå så mycket kvar att spela om.

/Helena



Kommentarer

Populära inlägg