En hyllning till Brandsbols ungdomsverksamhet

Hej
Som jag tidigare nämnde så kom denna underbara idrott in i mitt liv på allvar via mina barn och deras deltagande i Brandsbols SK:s ungdomsverksamhet. Vill också nämna att min fru var en duktig skidåkare i tonåren och jag insåg ganska snabbt att jag gift in mig i en skidåkarsläkt.

BSK, denna fina anrika klubb som i våras firade 75-årsjubileum och fostrat många duktiga skidåkare, bedrivs i dag med en växande ungdomsverksamhet med ett stort engagemang från hela bygden. Igår var vi på barmarksträning med hela familjen och det är en sån glädje att se alla barn skutta omkring i skogen under ledning av Anna Johnson.






Skutta omkring är kanske inte rätt benämning på vad de gör, utan det är intervaller, hopprep, hinderbanor och liknande som sker i skymningen på Hedås idrottsplats. På tal om ledare, vad vore ungdomsidrotten utan dessa fantastiska ledare som lägger ner tid och engagemang på våra barn.

Måste därför nämna dagens mr Brandsbol, Torbjörn Stenmark, som tillsammans med Anna är de som främst håller i ungdomsträningen. Utöver dessa finns det en stab av hjälpvilliga styrelsemedlemmar som i stort sett varje träning är på plats. Tala om att brinna för sin klubb.

Torbjörn Stenmark utsågs till Årets ledare i Sunne kommun 2010.
Priset delades ut av bildningsnämndens ordförande, Lena Gynnemo.
















När priset till årets ledare i Sunne 2010 skulle delas ut värmde det extra mycket att det gick till Torbjörn. Jag förstår inte hur han hinner med, heltidsjobb i skogen, 4 barn och Brandsbol. Finns säkert ytterligare sysslor som jag inte känner till, jag frågar han ibland om han hinner sova eller om han uppfunnit en egen klocka med 36 timmar på dygnet?

Under skidsäsong är det inte bara träning, utan också två skidbanor som ska hållas med spår, skidor som ska vallas och planering för tävlingar. Jag vill därför än en gång hylla Torbjörn till priset med att visa juryns motivering:

"Torbjörn Stenmark får med sitt stora engagemang och sin stora kunnighet en liten förening i glesbygd att blomstra.

Torbjörn är inte bara ordförande utan också huvudtränare och vallare. Brandsbol satsar på bredden, men får på köpet också många duktiga ungdomar. Alla är välkomna i föreningen och Torbjörn hjälper barn och familjer att hitta rätt med alltifrån träning till utrustning och vallakunskaper. Hans syn på skidåkning är att det ska vara roligt och han har ett livslångt perspektiv.

Torbjörn började sitt styrelsearbete i Bransbols SK 1997 och har varit ordförande sedan 2005.

Allt detta sammantaget gör honom till en värdig mottagare av bildningsnämndens ledarstipendium, Område Fritid, Sunne kommun, 2010. Vi gratulerar till en välförtjänt utmärkelse!"

Imorgon är en speciell dag för en skidåkare som blivit smått fanatisk, men det återkommer jag med.

/Jonas

Kommentarer

Populära inlägg