Härlig stämning i stallet och ett otroligt engagemang

Sunne Ryttarförening
Onsdag igen och veckans höjdpunkt! Det innebär en ridlektion på Sunne Ryttarförening. Jag rider på ridskolan en gång i veckan och det är riktigt roligt. Inte ofta, men ibland får jag till det där samspelet med hästen då jag känner att tjoho, där förstod vi varandra! Det kan handla om bara ett par meter eller bara några sekunder, men det gör att det är värt att fortsätta träna och träna. 

Det är också en härlig stämning i stallet och ett otroligt engagemang från både personal och ryttare och kanske fram för allt från alla föräldrar som skjutsar sina barn till och från lektioner och sen kanske ställer upp som funktionärer på helgens tävlingar. 

Som de flesta andra ridskolor i Sverige brottas Sunne RF med ekonomiska problem. Lågkonjunktur innebär färre ridande och det märks direkt i en verksamhet som inte har några marginaler.
Jag skulle önska att Sunne kommun bättre förstod den betydelse som ridskolan har för många barn, ungdomar och även för oss hm, lite äldre...
Ridsporten är nyttig, inte bara rent fysiskt, utan även som rehabilitering och terapi; hästen kanske ibland är din enda riktiga vän som alltid finns för dig genom stormiga tonår. För att inte nämna det ansvar en ryttare har för sitt djur och som både stärker självkänsla och danar karaktär.  

Så Ola på kommunen, tänk på oss nästa gång du och dina kompisar delar ut pengar, och kom gärna själv och hälsa på oss på ridskolan, varför inte ta en lektion? Du kanske blir biten...

Klockan är mycket och jag måste åka. Jag är glad över att det inte är hoppning ikväll, jag är mera för dressyrridning. Är det hoppning ser jag alltid framför mig hur hästen tvärstannar framför ett hinder, jag flyger av och blir spetsad på en hinderstolpe... eftersom de är trubbiga så lär det ju göra ont!
/Christina

Kommentarer

Anonym sa…
Bra! Ridning är kul. Ryttaren på bilden ser lite stel ut dock.
Lars
Anonym sa…
Lars: Ryttaren på bilden känner vid tiden för fotografering en viss anspänning vid tanken på eventuella kommentarer till bloggen. Detta avspeglas i en något tillknäppt kroppshållning tillika ansträngt uttryck i blick. Jag ber att få berömma kommentatorn för en korrekt iakttagelse.
Mvh
Christina

Populära inlägg