Med Vasaloppet i sikte

Befann mig igår i skidtunneln och vilken aktivitet det var. Nu hör till saken att det var klubbkväll, men det glädjer en att se dessa småbarn i sina gula västar staka omkring på skakiga ben och förmodligen längta efter den riktiga snön.

Kan också konstatera att vår Vasaloppssatsning i banken börjar märkas i tunneln. Igår var vi minst 11 stycken på plats som varv efter varv åkte och tänkte på den där speciella söndagen i början på mars.

Full aktivitet i skidtunneln


















På söndag bär det iväg igen då vi har en gemensam träningsdag under ledning av Mikael Löfgren och några till. Vi närmar oss 30 anmälda till söndagen som kommer bestå i många värdefulla tips inför Vasaloppet. Det är inte alla som får chansen och träna tillsammans med en dubbel OS-bronsmedaljör som aktiv och ett stort antal mästerskapsmedaljer som förbundskapten.

Tänk vilken tur vi värmlänningar har med tillgång till skidåkning året runt. Kommer ihåg hur det var ifjol med den icke snövänliga vinter och man fick jaga snö långt in i januari för att få nödvändiga skidmil i kroppen. Då kändes det gött att kunna åka till Torsby och njuta av betongväggarna och träffa andra likasinnade skidentusiaster.

När jag kom hem efter mitt träningspass i tunneln var det inte slut med Vasaloppstankar. Efter en dusch och lite kvällsmat slog jag mig ner i soffan med längdåkarens bibel ”Vasalöparen”. Började bläddra igenom tidningen ganska snabbt vilket jag ofta gör med mina magasin eftersom jag vet att jag kommer läsa dem ofta.

Stannade dock på en artikel som handlade om Sunne och SPAs satsning mot ett träningsspa, låter mycket spännande så det är bara att hoppas på snö och kyla så det blir fina spår på Sundsberg. Försökte förresten boka en helg i januari men det var fullt.

Nu är det snart helg så jag vill därför passa på och önska alla ett härligt veckoslut och väl mött i skidtunneln på söndag ni som känner för det.

/Jonas





Kommentarer

Populära inlägg