onsdag 29 oktober 2014

Högern och vänstern samexisterar

Ja så är det. Här är ett av mina favoritcitat från Thich Nhat Hanh
"Om du står till vänster politiskt ska du inte sträva efter att utplåna högern, för om högern försvinner, försvinner du samtidigt. Höger och vänster samexisterar."


 
Tänk om vi kan tillåta alla paradoxer att samexistera både inom oss själva och i världen utanför. Låt oss börja med vår inre värld som till stor del består av känslor. Det allra största ”problemet” med känslor är att vi inte tillåter dem att vara precis vad de är. Vi tolkar, misstolkar, förstorar och förminskar våra känslor så till den grad att vi ofrivilligt hamnar i konflikter med den yttre världen. Då börjar vi försöka förstå våra känslor och varför de ställer till det som de gör. Det krånglar till det hela ännu mer.

Om vi bara kan möta känslan och tillåta den i sin renaste form har den ett viktigt budskap som vi med enkelhet och kärlek kan kommunicera till vår omgivning i de fall det behövs. Eller själva ta hand om de behov som känslan kommunicerar. Det är den enkla formeln, men kanske den största utmaningen för de flesta av oss.


PS: Den här veckan och nästa finns min bok Våga vara den du är! att köpa i Fernlöfs bokhandel i Sunne till specialpris för Sunnebloggens läsare 129 kr.

/Mia Lehndal

Inga kommentarer: