Simon Arvidsson, professionell bordtennisspelare

Hejsan!
Jag som blivit inbjuden till att skriva några inlägg för Sunnebloggen de närmaste 13 dagarna heter Simon Arvidsson. Jag har kollat in den här bloggen innan och funderat på om jag kanske skulle få skriva något inlägg så småningom, så det kändes extra kul när förfrågan kom!

Jag är född 1990 och jobbar som bordtennisspelare, om man nu kan kalla det jobb. Men det tycker jag nog att man kan göra, för ofta är det fem timmars bordtennisträning, en timmas fysträning samt en timmes analys (av sitt eget spel eller någon motståndare man ska möta på match) på en dag. Så man ligger inte på latsidan även om man kan ta en skön powernap mitt på dagen!

Jag bor just nu i Helsingborg, men kommer från Sunne och är en stolt värmlänning. Jag vet inte om vi värmlänningar är mer stolta än andra, men varje gång någon från Värmland gör en bra insats på något sätt blir jag extra glad och kan inte riktigt hålla mig från att dela detta med någon av mina vänner här i Skåne.

Jag bodde i Sunne tills jag var 15 år och då hade min bordtenniskarriär börjat i klubben Lys IK som sedan bytte namn till Sunne BTK. Där hade jag eldsjälen Inge Bood som var otroligt härlig och viktig för mig. Här är en gammal bild på mig när jag är 12 och jag tror jag spelade för Lys IK på den tiden:

Simon Arvidsson 12 år
Det var dock ingen självklarhet att det skulle bli just pingis jag skulle hålla på med då jag höll på med ishockey, fotboll, innebandy och allt möjligt, men det var i pingis det gick bäst i och som var roligast att träna på. När jag var liten var jag dock övertygad om att proffs i någon sport, det skulle jag bli i alla fall!
En rolig detalj är att jag i förskolan på Lerans skola och delar av mellanstadiet gick i samma klass som Carl Nyström, som nu är lagkapten för superettalaget Sirius i fotboll.

Detta får vara allt för nu, nu vankas det ännu en träning. Vi hörs!
/Simon

Kommentarer

Populära inlägg