Speed-date med kommunen og award fra booking.com

Min  mann har altså sagt ordet «landskapshotell». Når jeg befant meg i en solvarm låve og ante fred og ingen fare...

Jeg burde ha visst bedre enn å gi ham en speed-date med arkitektene bak JUVET i Norge, Jensen & Skodvin  i bursdagsgave. Vi hadde da nylig kjøpt huset vårt i Støpafors og det var vel ikke mer penger igjen til gaver, kun opplevelser...

Opplevelsen av å ha blitt møtt og sett på dette prisvinnende, anerkjente arkitektkontoret, hadde åpenbart satt griller i hodet på min mann. Der og da hadde han lansert ideen overfor arkitektgeniene om at de kunne jo komme til Sunne en gang med studenter og tenke og tegne på workshop der... Min mann hadde  da akkurat etter huskjøpet på Støpafors, oppdaget tomtens utsiktspunkt og tenkte da at landskapet kunne være interessant for arkitektkontoret å jobbe med. Siden de akkurat hadde gjort Juvet og kanskje var moden for nytt bratt landskap å jobbe med...

Lite visste jeg om at denne opplevelsesgaven jeg lirte av meg i travelheten på vei ut til et intervju i København for å møte selveste Pernilla August, skulle modnes til en ide som ifølge min mann var «helt spinnvilt rått». Han hadde bursdag mens jeg var i København på jobb og jeg kompenserte for dette ved å kontakte arkitektkontoret som jeg hadde en relasjon til etter å ha fulgt deres spektakulære prosjekter over mange år. Dannede er de, så når min mann, en blod-fan, ville møte dem, sa de «ja, men så hyggelig, han er velkommen». Han satt sammen med de travle, etterspurte arkitektene i to timer!

Vel: Jeg holdt pusten hver gang min mann gjentok ordet «landskapshotell», skulle han liksom flytte Juvet til Sunne? Og håpet det ville gå over. 












Award fra booking.com

Vi hadde samtidig  begynt å se på muligheten for å få litt fart på å hyre ut huset, siden det koster mye penger å ha et 100 år gammelt hus både i Norge og Sverige. Det føltes som et stort og fremmed skritt å legge smultronstället  ut på booking.com, men et skikkelig kick var det da bestillingene begynte å strømme inn.

Gjestene trivdes så godt i vår romantiske, landlige idyll på Støpafors at de ga oss toppscore på bookingsiden. Vi fikk award fra booking.com i posten, med karakteren 9,2 ut av 10 oppnåelige.












Vel, jeg begynte kanskje å bli litt gira på tanken selv om at vi faktisk kanskje kunne drive litt hotellbusiness sånn på si`. Det å gjøre klar rommene, med koselig sengetøy og håndklær, plukke markblomster, sette igjen kald rosevin i kjøleskapet til gjestene, var noe vi rett og slett hygget oss med. Vi opprettet vår egen Instagramkonto og pluselig het vårt smultronställe «thehotelretreat».













Det kom mange bestillinger fra både Sverige, Norge,  Tyskland og Frankrike.   

Kanskje kunne vi se for oss en fremtid der vi skulle ta personlig imot alle våre gjester som skulle til Västanå teater, Mårbacka eller på Fryksdalsdansen? Istedet for å overlate nøkkelen til dem via våre hjelpere i Sunne, først Søren, etterhvert Inger og Thomas? Vi ville jo gjerne selv møte alle disse menneskene. Vi hadde via mailer og telefoner forstått at vi gikk glipp av mange spennende menneskemøter ved å reise tilbake til Norge hver gang det kom hyresgjester.

Vi tenkte at vi kunne drive overnatting med frokostservering, servere vårt eget syltetøy, eggerøre, sild...Vår egen bed and breakfast!












Speed-date med kommunen

Vi hadde hørt det var mulig å få speed-date med kommunen. Jeg tenkte at her får vi høre om vi må ha vannprøver  og slike praktiske ting på plass for å åpne en bed and breakfast.

Speed-daten tok av for å si det sånn... Her lar jeg gründeren selv fortelle:

«De satt der, fem personer, FEM… Alle med beslutningsmyndighet. Bilde av huset vårt lyser imot oss fra projektoren. Forberedt, smilende, god stemning. Jeg kjente at det begynte å prikke i fingertuppene. Vi skulle ikke starte en batterifabrikk, etablere en serverpark eller noe som ville resultere i en 2-4000 arbeidsplasser. Vi  lurte bare på hva som måtte til for å starte et lite temporært bed and breakfast tilbud. 

Stemningen var god når vi kom, og bedre ble den, så god at jeg kjente at jeg måtte bare lufte landskapshotellideen med panelet rundt bordet. Ingenting var planlagt, jeg hadde noen bilder fra Jongsberget og satte gang, gestikulerte, googlet Juvet landskapshotel, pratet om null avtrykk i naturen og fotogalleri på boardwalks i skogen, skulle bare trekke pusten dypt før jeg fortsatte min Tsunami av ord og entusiasme over et bokstavelig talt luftig prosjekt, da sjefen for Brann og Redning bryter inn med en myndig røst som sier:

- Det der for inte lov at bygga……….. nå annat sted en i Sunne.»

For å si det sånn; med en slik attest fra høyeste kommunale hold, forsto jeg, gründerfruen, at nå var det ingen vei tilbake...

/Kirsti

Du kan kan følge vår drøm på Instakonto @thehotelretreat

Kirsti Hovland jobbar som journalist och Tom-Egil Jensen som fotograf

Kommentarer

Populära inlägg