Krävs mod att våga vara sig själv

Vilka önskningar har jag inför framtiden? Vad uppskattar jag mest? Vilka egenskaper har jag? Vilka möjligheter har jag? Vilka chanser tar jag? Tar jag ansvar för mitt liv? Bryr jag mig om mina medmänniskor? Frågorna kan bli hur många som helst. Ibland kan det vara bra att stanna upp och ta sig tid för eftertanke.

Jag gillar musikartisten Robbie Williams. Så därför passade jag på att se TV programmet om gruppen Take that som visades nu efter nyår.

Efter många år återförenades Robbie med övriga medlemmar i gruppen, den tidigare så hyllade pojkgruppen. Först nu kunde de som mogna människor efter terapier och öppna samtal sinsemellan, komma fram till viljan att acceptera och förlåta varandra och hjälpa varandra vidare.

De kunde nu vara ärliga mot varandra och behövde inte låtsas längre. De kunde reflektera och prata om sina olika upplevelser av samma händelse, utan att gå i försvarsställning eller dra sig undan.

De visade på självinsikt och en styrka att vara sig själva samtidigt som de tog ansvar för de andra i gruppen. Vägen att utvecklas som människa är sällan enkel och rak. Det krävs mod att våga vara sig själv.

/Anna-Lisa

Kommentarer

Populära inlägg